Noi echipamente performante la Spitalul de Copii

Noi echipamente performante la Spitalul de Copii

Consiliul Județean (CJ) Cluj a achiziționat noi aparaturi și echipamente medicale de ultimă generație, care au intrat în dotarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. 

Alin Tișe, președintele CJ, consideră că investițiile constante în domeniul sanitar contribuie în mod direct la creșterea calității actului medical, la salvarea vieții și a sănătății a numeroși pacienți. Valoarea noilor dotări este de peste 2,5 milioane de lei.

Banii special alocați în acest scop de CJ din bugetul propriu au fost utilizați pentru a dota spitalul cu un echipament de radio-fluoroscopie, un motor de osteosinteză, un electrocauter cu radiofrecvență, două ventilatoare mecanice, o trusă de timpanoplastie pediatrică, șapte mese radiante pentru nou născuți.

Printre dotări se mai numără un aparat pentru hemodializă, un sistem automat pentru reprocesarea endoscoapelor, două fotolii pat pentru hemodializă, un sistem de control acces prin bariere, patru boilere, echipamente de detectare și avertizare în caz de incendiu, dotări pentru bucătăria spitalului, studii și lucrări necesare pentru buna funcționare a unității sanitare.

Comenteaza