Noi gunoaie găsite pe raza comunei Florești. Edilul Pivariu: „Este inadmisibil...”

Noi gunoaie găsite pe raza comunei Florești. Edilul Pivariu: „Este inadmisibil...”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

După tonele de deșeuri strânse pe traseul Centurii de Nord la Florești în ultimele zile, o nouă zonă cu gunoaie a fost descoperită în cea mai mare comună din țară.

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, susține că astfel de acte nu vor mai fi tolerate la nivelul comunei, și aruncarea de gunoaie în locuri necorespunzătoare reprezintă modul în care unii își bat joc de localitatea în care trăiesc și de calitatea vieții din zona respectivă.

Vă asigur că astfel de fapte nu mai sunt tolerate la nivelul comunei Florești. Aruncarea deșeurilor menajere sau a materialelor rezultate din construcții, a celor voluminoase, în mod ilegal, în diverse locuri pe raza comunei nu reprezintă decât modul prin care ne batem joc de localitatea în care trăim și de calitatea vieții noastre și a mediului înconjurător.

Am dispus de urgență poliției locale identificarea proprietarilor zonei descoperite astăzi ca nou loc de depozitare ilegală a deșeurilor, iar sancțiunile vor fi dintre cele mai drastice. Atât proprietarii terenurilor pe care se depozitează deșeuri, cât și persoanele care apelează în mod deliberat la cărăuși de ocazie pentru astfel de operațiuni, vor fi identificați și vor fi sancționați.

În urma acțiunilor de igienizare derulate pe întreaga Centură de Nord, am solicitat polițiștilor locali acțiuni suplimentare de monitorizare și identificare a indivizilor care continuă să comită astfel de fapte. Este inadmisibil ca eforturile de igienizare permanente făcute de administrația locală sau de voluntari să fie privite cu atâta indiferență și lipsă de respect.

Sunt în permanentă legătură cu operatorul de salubritate și numeroși alți parteneri din domeniul reciclării selective pentru a organiza periodic campanii de colectare a deșeurilor din construcții, a celor voluminoase, a deșeurilor electrice și electrocasnice, pentru ca cetățenii comunei să beneficieze de servicii corecte și legale, dar astfel de fapte și perpetuarea lor sunt inadmisibile”, a transmis edilul comunei Florești, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că o acțiune de colectare a deșeurilor s-a desfășurat zilele trecute în cea mai mare comună din țară, pe întreg traseul Centurii de Nord, unde au fost colectate aproximativ 15 tone de gunoaie de pe întreaga zonă.

Comenteaza