Foto Noi imagini de pe șantierul străzii Eroilor din Florești. Ce lucrări urmează

Noi imagini de pe șantierul străzii Eroilor din Florești. Ce lucrări urmează
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu
Noi imagini de pe șantierul străzii Eroilor din Florești. Ce lucrări urmează
Noi imagini de pe șantierul străzii Eroilor din Florești. Ce lucrări urmează
Noi imagini de pe șantierul străzii Eroilor din Florești. Ce lucrări urmează

Stadiul lucrărilor pe strada Eroilor din comuna Florești a ajuns la 60-70%, a anunțat, joi, la ZIUA LIVE, primarul Bogdan Pivariu.

„Miercuri seara a fost îndeplinită una dintre cele dificile etape ale proiectului de modernizare a străzii Eroilor!! Mă bucur să pot anunța finalizarea joncțiunii dintre cele două variante de acoperire a văii Sînaslăului!

Apreciez în mod deosebit seriozitatea tuturor celor implicați, iar finalizarea celui mai dificil sector din întreg proiectul dovedește că este posibil să pui umărul în mod serios la procesul de dezvoltare durabilă a comunei deosebit de bună!

Trecem la o nouă etapă, s-a demarat deja lucrul la noul sistem rutier, mai precis infrastructura și suprastructura străzii Eroilor, peste valea pârâului (acum complet acoperit) prin care se realizează lărgirea străzii cu o nouă bandă de circulație între Drumul Național DN 1(E 60) și cartierul Cetatea Fetei”, a transmis edilul Bogdan Pivariu.

Strada va fi transformată într-un bulevard modern

Noua stradă Eroilor va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite. Potrivit indicatorilor tehnici ai proiectului, asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Cele trei benzi de circulație vor avea o lățime de 3,25 metri fiecare.

De asemenea, se vor realiza 4.190 metri pătrați de trotuare, respectiv 1.950 metri pătrați de piste de biciclete, care vor avea o lățime de 2,20 metri. Pentru acoperirea Văii Sănăslaului va fi nevoie de 182 de metri de structură metalică și 110 metri pătrați de beton.

Valoarea estimată este de 14 milioane de lei, fonduri guvernamentale și locale. 

Amintim că, în luna ianuarie a anului 2021, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza