Noi promisiuni pentru centura ce leagă Floreştiul de Cluj. Ce spune primarul Şulea

Noi promisiuni pentru centura ce leagă Floreştiul de Cluj. Ce spune primarul Şulea
Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea a vorbit joi, la Realitatea FM Cluj, şi despre centura de sud a Floreştiului, care va lega comuna de municipiul Cluj-Napoca prin capătul Mănăşturului.

"Cu bucurie vă spun că au demarat lucrările şi se lucrează chiar intens la şoseaua de ocolire pe partea de sud. Organizarea de şantier creşte pe zi ce trece. Am văzut că au adus utilajele care urmează a fi montate în vederea acelor foraje orizontale care sunt necesare pe porţiunea Răzoare", a declarat, joi, primarul Horia Şulea, în cadrul matinalului de la Realitatea FM Cluj.

Edilul din Floreşti a precizat că această centură va rezolva parţial problemele de trafic dintre municipiu şi cea mai mare comună din România.

„În opinia mea, odată cu darea în folosinţă a şoselei de ocolire pe partea de sud, problema se va rezolva într-un oarecare fel şi zic eu se va rezolva pentru cei care fac naveta cu mijloace proprii sau cu mijloacele firmelor unde lucrează, cei care fac naveta între comuna Floreşti şi partea de Est a municipiului Cluj, prin Făget, deoarece cei care vor intra în zona cartierului Mănăştur vor întâmpina aceleaşi probleme", a explicat Horia Şulea.

Primarul din Floreşti a fost întrebat de moderatorul emisiunii dacă centura de sud a Floreştiului va fi terminată anul acesta, iar Horia Şulea a răspuns: „Da. Cu siguranţă."

Reamintim că potrivit Autorizaţiei de Construire a acestei şosele (Foto), termenul maxim de realizare şi data de încetare a contractului de execuţie este 25.10.2019.

Legat de problema spinoasă a traficului dintre Cluj şi Floreşti, primarul Horia Şulea a amintit şi despre proiectul centurii metropolitane a Clujului, pentru care municipiul şi comunele adiacente au convenit să suporte din banii proprii realizarea Studiului de Fezabilitate.

„Un pas înainte l-a făcut domnul primar Emil Boc, în ceea ce priveşte autostrada urbană şi am reuşit să ne coagulăm să zic aşa sub ideea de a începe noi demersurile în ceea ce priveşte studiul de fezabilitate în vederea construirii viitoarei şosele metropolitane, o şosea care să facă legătura de la nodul de autostradă de la Gilău şi bineînţeles şoseaua de legătură de la Vâlcele-Apahida.

Este strict necesară această investiţie, dar cât de greu merg treburile la nivel de ministere, la nivel de site electronic de achiziţii publice, acest demers este binevenit, adică din fonduri proprii să realizăm acest studiu de fezabilitate care probabil ar fi durat încă vreo doi ani de zile până când urma să fie finanţat din fonduri de la Ministerul Transporturilor", a afirmat primarul din Floreşti.

Date drum de legătură varianta Sud Floreşti

Proiectul tehnic este gata din 2014, iar prima promisiune de realizare a centurii făcută de conducerea comunei datează din 2015. Drumul, care va porni din strada Tăuţiului şi va face joncţiunea în Cluj Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,6 km - firul principal, la care se adaugă încă 2 km de bretele.

Drumul de ocolire Sud va avea 11 podeţe şi două poduri, precum şi două giraţii şi 3 intersecţii. Vor fi incluse şi două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro şi una în zona Polus.

Carosabilul va fi de 2x 3,5 m, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă şi o pistă de biciclete, lăţimea ansamblului trotuar - pistă de biciclete fiind de 2 m.

 

Comenteaza