Noi promisiuni privind Spitalul Regional de la Cluj. Construirea acestuia ar putea demara curând

Noi promisiuni privind Spitalul Regional de la Cluj. Construirea acestuia ar putea demara curând
Ministrul Sănătății, Florian Bodog, i-a transmis, miercuri, comisarului european Corina Crețu că instituţia va face toate demersurile necesare astfel încât construirea celor trei spitale regionale de la Cluj, Iași și Craiova să înceapă cât mai repede.

"Vreau să o asigur că Ministerul Sănătății va face toate demersurile necesare astfel încât construcția celor trei spitale regionale să înceapă cât mai repede în cursul anului 2018, pentru a ne asigura că nu se pierd banii alocați", a scris Florian Bodog, pe reţeaua de socializare Facebook.

Potrivit stiripesurse.ro, comisarul european Corina Crețu a avut o discuție cu premierul Mihai Tudose și l-a asigurat pe acesta că România va beneficia de sprijinul Băncii Europene de Investiții pentru a construi trei spitale regionale în România, începând cu anul 2018.

„Legat de spitalele regionale, aceasta e cea mai bună veste și este normal ca pe cetățeni să îi intereseze acest lucru. Studiile de fezabilitate vor fi gata în septembrie", a declarat Corina Crețu la un post de televiziune.

Premierul Mihai Tudose a discutat cu oficialii europeni despre deblocarea fondurilor pentru proiectul care vizează construirea a trei spitale regionale, la Cluj, Iaşi şi Craiova. „Aici aşteptăm proiecte de la Banca Europeană de Investiții (BEI), până în septembrie; angajamentul nostru este ca din septembrie până la finalul anului să terminăm şi noi procedurile de achiziţie publică, ca de la anul să înceapă lucrările efectiv”.

Acesta a anunţat, la Bruxelles, că în această săptămână guvernul a reuşit deblocarea a 600 de milioane de euro, fonduri europene, prin verificarea autorităţilor de management care le gestionează în România. Uniunea Europeană a alocat 150 de milioane de euro pentru construirea celor trei spitale regionale.

„S-a încheiat contractul pentru cele trei studii de fezabilitate pentru spitalele regionale din Cluj, Craiova şi Iaşi cu BEI. Studiile durează 6-8 luni după care trebuie lansate procedurile de licitare. Cei din serviciile mele mi-au spus că sunt optimistă dacă vor începe lucrările în 2018, dar sunt proiecte de infrastructură care necesită timp”, spunea comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu.

Comenteaza