Noi termene de finalizare a lucrărilor de pe Avram Iancu. În ce stadiu se află şantierul GALERIE FOTO

Noi termene de finalizare a lucrărilor de pe Avram Iancu. În ce stadiu se află şantierul GALERIE FOTO
La trei săptămâni distanţă de la precedenta inspecţie, primarul municipiului, Emil Boc, a efectuat marţi o nouă vizită pe şantierul de pe strada Avram Iancu.

Edilul a verificat evoluţia întregului proiect de reabilitare a arterei din inima oraşului, prilej cu care a avansat noi termene de finalizare a lucrărilor. 

Potrivit informaţiilor furnizate, până în prezent au fost turnate două straturi de asfalt pe carosabil şi urmează să fie pus şi ultimul. 

"În acest moment se lucrează la amenajarea trotuarelor, la nivel de piatră spartă, a parcărilor, a pistei de biciclete şi la montat borduri", a informat Emil Boc, precizând că aceste lucrări ar trebui terminate până în 30 august. 

De asemenea, în perioada următoare se vor monta stâlpi de iluminat moderni cu tehnologie LED, în timp ce pavarea trotuarelor cu plăci de granit va începe săptămâna viitoare şi va fi finalizată la mijlocul lunii septembrie, în data de 15.

Tot în toamnă vor fi plantați 57 de arbori, care vor completa aliniamentul și îi vor înlocui pe cei 37 de copaci afectaţi de lucrările tehnice.

Reabilitarea străzii Avram Iancu face parte din proiectul european „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric", în care sunt cuprinse alte artere dn centru: Memorandumului, Moţilor şi I. C. Brătianu.

Licitaţia pentru proiect a fost câştigată de societatea Viarom Construct, cu o ofertă de 16,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, sumă cu 7,3 milioane mai mică decât valoarea estimată a proiectului, de 24,2 milioane de lei, fără TVA.

Comenteaza