Noi toalete publice, la preț de garsonieră, în Cluj-Napoca

Noi toalete publice, la preț de garsonieră, în Cluj-Napoca

Administrația locală cumpară noi toalete publice la costuri piperate.

Prețul pentru o singură unitate este de cca 50.000 euro, iar în total vor fi achizitionate 4 astfel de toalete, pentru care a fost alocata suma de 985.360 lei/199.151 euro. De menționat că această sumă nu acoperă și costurile privind instalarea acestora.

''Toalete automate care pot fi utilizate inclusiv de catre persoane cu dizabilitaţi, racordabile la reţelele de utilitaţi (4 buc). Operatorii economici pot solicita clarificari cu maxim 20 zile inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor. Autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari/informatii suplimentare in a 11-a zi inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor'', se arata in anuntul SEAP. Termenul limita de depunere a ofertelor este octombrie 2021. 

Primăria Cluj-Napoca a achiziționat și instalat deja, ca urmare a inițiativei transmise prin procesul de bugetare participativă, noi toalete publice moderne, complet automatizate și dotate pentru persoanele cu dizabilități. Locații: Baza Sportivă Gheorgheni, parcul de pe Bd. 1 Decembrie 1918, Parcul Rozelor, Parcul Central „Simion Bărnuțiu”. Acestea sunt racordate la utilități și prevăzute cu sistem de spălare automatizat, care asigură auto-curățarea după fiecare utilizare, nefiind necesară prezența de personal auxiliar. Garanția este 2 ani de la data punerii în funcțiune, perioadă în care furnizorul asigură funcționarea, întreținerea, igienizarea și consumabilele. De asemenea, toaletele dispun de sistem automat de taxare cu monede de 50 bani, cât reprezintă tariful pentru o utilizare (0,5 lei). Au costat circa 50.000 de euro. De asemena, administrația locală a cheltuit ale mii de euro pentru racordarea lor la utilități și abia în 2019 a reușit să le facă operaționale pe o parte dintre ele.

Comenteaza