Noi trasee de autobuze în Florești

Noi trasee de autobuze în Florești

Municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Comunei Florești - Cluj, a depus proiecte în valoare de peste 14 milioane EURO pentru achiziționarea a 18 autobuze electrice și 47 stații de reincărcare pentru vehicule electrice.

"Valea Gârboului, zona Răzoare. Aici sunt foarte avansate discuțiile cu aisugarea unui autobuz, să vedem ce traseul final. Lucrările și de la Strâmtoarea Terra vor permite, dacă nu o cursă, măcar optimizarea celei existente și de asemenea, în zona stadionului va fi gândită introducerea unei noi linii de autobuz", a declarat edilul Bogdan Pivariu.

Proiectul „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare” a fost depus pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante).

Prin dezvoltarea sistemului care utilizează autobuze electrice în transportul public urban în municipiul Cluj‐Napoca se urmărește:

- Scăderea emisiilor poluante de CO2 produse de transportul public urban datorită unei
eficienței energetice ridicate;
- Reducerea nivelului de zgomot și îmbunătățirea purității aerului, pentru adoptarea
actualelor norme și directive ale UE;
- Reducerea consumului de resursele primare din combustibili fosili;
- Exploatarea sustenabilă a flotei de transport urban de călători;
- Creșterea gradului de confort al călătorilor.

Obiectivul municipalității este ca până în 2028, întreaga flotă de transport public care circulă în Cluj-Napoca să fie alcătuită din mijloace de transport nepoluante.

Comenteaza