Nou moment istoric la CJ Cluj. Din iulie se vor emite AUTORIZAȚII DE CONSTRUIRE în format ONLINE, valide juridic

Nou moment istoric la CJ Cluj. Din iulie se vor emite AUTORIZAȚII DE CONSTRUIRE în format ONLINE, valide juridic

Odată cu implementarea acestui proces de digitalizare, Consiliul Județean Cluj este singura autoritate publică din țară care va emite certificate de urbanism și autorizație de construire în integralitate, în sistem online și valide din punct de vedere juridic.

Liderul forului administrativ județean clujean, Alin Tișe, a anunțat că termenul de eliberare a autorizației de construire va fi de 10 zile lucrătoare, din momentul depunerii documentației.

„Intrăm într-o nouă fază a procesului de digitalizare a Consiliului Județean Cluj. Vreau să anunț, în premieră, că începând din luna iulie, vom emite autorizații de construire în format online, valide juridic. Aceste autorizații de construire se vor depune online, la un singur ghișeu, împreună cu documentația aferentă, urmând ca noi să emitem acest act așteptat de toată lumea.

Dincolo de faptul că emitem, în acest flux integrat online, certificatul de urbanism urmat de autorizația de construire, termenul de eliberare a autorizației va fi de 10 zile lucrătoare, din momentul depunerii documentației. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă cei care doresc să obțină o astfel de autorizație este să aibă un cont, un card bancar de unde să facă plata taxei și documentația pe care o depune în format online”, a declarat Alin Tișe.

CJ Cluj este singura autoritate publică din țară care emite certificat de urbanism și autorizație de construire online.

„Cu alte cuvinte, începând din 1 iulie intrăm într-o finalizare a acestui flux integrat de eliberare. Este o altă fază a proiectului de digitalizare care face parte dintr-un proiect amplu pe care l-am obținut prin finanțare europeană. Este o realmente revoluție administrativă.

Ceea ce vreau să-i mai anunț pe clujeni este că, după această fază, și urbanismul trecând în era digitalizării, urmează ca în etapa a treia să concretizăm partea de atlas teritorial. Lucrăm în acest moment și la această fază. Vom putea prelucra cu 25% mai multe certificate de urbanism pe zi”, a mai afirmat Tișe.

În data de 27 mai 2022, la CJ Cluj a fost semnat, în format digital, smart, primul certificat de urbanism emis, în integralitate, în sistem online și valid din punct de vedere juridic. Potrivit liderului CJ Cluj, s-au semnat 29 de astfel certificate până acum.

Comenteaza