Nou pas înainte pentru Velo Apuseni. Clujul va avea 92 km de pistă de biciclete

Nou pas înainte pentru Velo Apuseni. Clujul va avea 92 km de pistă de biciclete

Consiliul Județean Cluj a semnat, în cursul zilei de marți, contractul de servicii privind proiectarea și asistența tehnică aferente proiectului inter-județean „Velo Apuseni” – Lot județul Cluj.

Obiectivul prevede realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfășurate pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din care peste 40%, respectiv 92,4 km, vor fi amenajați pe teritoriul județului Cluj.

Se va realiza o conexiune cu celelalte trasee amenajate pe raza județelor Alba și Bihor, astfel încât întreg arealul Munților Apuseni să poată fi pus în valoare. Mai mult, prin implementarea acestui proiect, va crește și atractivitatea județului nostru, constituindu-se într-un plus în ceea ce privește oferta turistică a acestuia”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Valoarea contractului de proiectare adjudecat de operatorul economic clujean K&K Studio de Proiectare SRL este de 1.688.500 lei fără TVA.

Conform reprezentanților forului administrativ județean, durata contractului de servicii este de 40 luni.

Reamintim în acest context faptul că proiectul „Velo Apuseni” a rezultat în urma unui parteneriat încheiat în anul 2021 între județele Cluj, Bihor și Alba. În luna martie 2023 a fost semnat contractul de finanțare a investiției, în valoare totală de 110 milioane de lei, banii fiind asigurați prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Comenteaza