Nou sistem de colectare a deșeurilor de pe râul Someș, la intrarea în Cluj-Napoca

Nou sistem de colectare a deșeurilor de pe râul Someș, la intrarea în Cluj-Napoca

Pentru a preveni poluarea Someșului și a malurilor sale cu deșeurile provenite din afara Clujului (din amonte), Primăria Cluj-Napoca a înlocuit sistemul existent de colectare a deșeurilor de pe râul Someș din zona ștrandului Sun - cartierul Grigorescu cu un baraj plutitor: țeavă corugată.

Înlocuirea a fost necesară deoarece vechiul sistem plutitor de colectare nu a rezistat presiunii și a fost spart de plutitorii mari care veneau pe Someș din amonte: canapele, dulapuri, cotețe de animale de dimensiuni mici, frigidere.

Noul baraj plutitor este o țeavă corugată din polietilenă de înaltă densitate. Este formată din țevi structurate cu pereți dubli, peretele interior este neted și cel exterior profilat, acoperit cu un înveliș din prelată rezistentă la presiune, schimbări climatice și intemperii.

Acest tip de țeavă este recomandat pentru construcția/ instalația de canalizare pluvială, construcția de rețele de retenție - detenție pentru sisteme antiviitură, amenajări hidrotehnice. Sistemul de iluminat cu panouri foto-voltaice și camera de supraveghere, alimentată de asemenea cu energie solară, sunt funcționale și nu au suferit modificări.

Deșeurile astfel colectate sunt preluate periodic de primărie prin compania de salubritate. Primăria Cluj-Napoca susține că va continua să monitorizeze sistemul și colaborează cu Apele Române, societatea civilă și celelalte autorități ale statului "pentru a oferi clujenilor un mediu cât mai plăcut și cât mai curat".

loading...
Etichete
Comenteaza