Noua locație pentru aqua park-ul din Cluj-Napoca, anunțată săptămâna viitoare

Noua locație pentru aqua park-ul din Cluj-Napoca, anunțată săptămâna viitoare

Primăria Cluj-Napoca nu a renunțat la proiectul aqua park-ului. 

“Săptămâna viitoare veți afla unde vom avea un aquapark de 5,7 hectare. Muncim un an de zile ca să facem o afirmație de 30 de secunde”, a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Aqua Parkul din Cluj-Napoca era prevazut inițial în Parcul Est. Conform proiectanților de la Novelty AE, aqua park-ul ar fi avut o suprafață construită de 20.900 mp, iar partea exterioară ar fi cuprins bazine, spații verzi și alei pietonale desfășurate pe o suprafață de 100.000 mp. „Vedeta” aqua park-ului ar fi urmat să fie toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 m și o capacitate de 480 utilizatori/ oră. Vizitatorii ar fi avut la dispoziție o parcare cu 1.200 de locuri. 

Conform devizului întocmit de Novelty, la comanda Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, valoarea estimată a investiției era de 198 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Costurile construcției și montajului erau estimate la 125 de milioane (fără TVA), restul investiției reprezentând dotările. Din păcate, după multe dezbateri publice, s-a renunțat la acest proiect. 

În cadrul emisiunii radio, edilul a făcut și un alt anunț: “Săptămâna viitoare lansăm licitația pentru bazinul olimpic din Borhanci, o investiție de 27 de milioane de euro. Va fi, cred, cel mai modern bazin olimpic din România și va ridica la alt nivel atât partea de amatori, cât și partea de performanță". 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza