Noul an școlar aduce noi trasee pentru autobuzele elevilor din Cluj

Noul an școlar aduce noi trasee pentru autobuzele elevilor din Cluj

Primăria Cluj-Napoca pregătește extinderea proiectului autobuzelor școlare. 

"Va fi extins în continuare în Cluj-Napoca. Acum pregătim o extensie și pe mai departe, vom veni la începutul lunii septembrie cu precizări. Mă refer la o solicitare, pe care ne-au făcut-o foarte mulți, cu privire la Calea Dorobanților, unde există extensii ale Liceului Șincai, de exemplu. Acolo sunt copii de clasele 1-4 și nu ajunge autobuzul. Am discutat să găsim soluții, să extindem transportul. Se lucrează la ele și vom veni cu o preziare publică până la 1 septembrie", a spus edilul Clujului, Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Cluj-Napoca (CTP) au pus în circulație, în 3 iunie 2019, încă 10 autobuze școlare, extinzând proiectul cu 7 noi trasee pentru mai multe școli din municipiu.

Din totalul de 10 autobuze, 4 au fost achiziționate din fondurile Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, restul 6 au fost achiziționate din fondurile Primăriei. Prețul unui autobuz este de 1.096.699 lei. - valoarea totală fiind de 10 969 990 lei (aproximativ 11 milioane lei).

Cele 10 noi autobuze deservesc 7 licee din centrul Clujului, după cum urmează:

  1. Colegiul Național Gheorghe Șincai
  2. Colegiul Național George Coșbuc
  3. Colegiul Național Emil Racoviță
  4. Seminarul Teologic Ortodox
  5. Liceul Teologic Reformat
  6. Liceul Teoretic Bathory Istvan
  7. Liceul Teoretic Apáczai Csere János

Proiectului „Autobuze școlare pentru elevi” a fost propus de clujeni și declarat câștigător în cadrul procesului de Bugetare participativ 2017. 

VEZI AICI TRASEELE AUTOBUZELOR ȘCOLARE! 

Comenteaza