Noul Centru pentru Managementul Integrat al Deșeurilor din Cluj, pregătit să intre în funcțiune

Noul Centru pentru Managementul Integrat al Deșeurilor din Cluj, pregătit să intre în funcțiune

Cel mai mare și mai modern centru pentru deșeuri din România este pregătit pentru a fi dat în folosință.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

După opt ani de muncă, cea mai mare investiție din istoria județului și unul dintre cele mai grele dosare de mediu pot fi considerate a fi încheiate cu succes. Practic, raportat la situația actuală de mediu, ceea ce a depins de Consiliul Județean Cluj a fost  realizat: celula este funcțională; se finalizează procedura care va asigura operarea noului centru și a avut loc dezbaterea publică în vederea obținerii autorizației integrate de mediu.

"Astăzi este o zi istorică! Noul Centru pentru Managementul Integrat al Deșeurilor este o misiune îndeplinită cu succes. Livrăm ceea ce am promis clujenilor: un nou centru pentru deșeuri, cel mai mare din țară și cel mai performant, gata pentru a fi pus în funcțiune și pregătit pentru a încheia definitiv problemele de mediu.", a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

După atingerea capacitații maxime de 75% la rampa temporară a RADP, urmează ca depozitarea să fie sistată pe actuala locație iar deșeurile, după procesare și sortare, să fie stocate la noua celulă a CMID.

În perioada imediat următoare se stabileasc procedurile prin care deșeurile din județ vor fi preluate de operatori și aduse pentru sortare și ecologizare la CMID.

În acest fel Consiliul Județean Cluj a creat cadrul necesar pentru ca de mâine să se poată depozita deșeuri în condiții conforme, atât din municipiul Cluj-Napoca cât și din întregul județ.

Acest nou Centru de Management Integrat va rezolva problema depozitării deșeurilor din întregul județ pentru următorii 20 de ani.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza