Noul regulament pentru închirierea locurilor de parcare, votat în Consiliu Local

Noul regulament pentru închirierea locurilor de parcare, votat în Consiliu Local

Consilierii locali au aprobat, joi, în unanimitate (24 de voturi pentru) noul regulament privind închirierea locurilor de parcare, garajelor și copertinelor aflate în administrarea Serviciului public pentru administrarea parcărilor.

Principalele prevederi ale noului regulament

Locurile de parcare vacante în parcările publice, inclusiv parkinguri se atribuie pe bază de abonament în următoarea ordine: persoane cu dizabilități cu domiciliul în apropiere și care dețin sau folosesc un autoturism; persoane fizice care au domiciliul stabil în apropiere și dețin un autoturism; persoane fizice cu reședința în apropiere și un autoturism în proprietate; persoane juridice care au sediul social sau punctul de lucru în apropierea parcajului și dețin un autoturism în proprietate; persoane fizice / juridice cu domiciliul / reședința, respectiv sediul social / punctul de lucru în apropriere și au în folosință un autoturism.

Pentru a primi un asemenea loc de parcare cu abonament, solicitanții trebuie să dețină un autoturism cu inspecția tehnică valabilă. Se poate aloca un singur loc de parcare pentru o persoană fizică sau juridică și maxim două locuri de parcare pentru aceeași unitate locativă / sediu social / punct de lucru.

Atribuirea celui de al doilea loc de parcare se face însă numai după epuizarea cererilor depuse pentru primul loc de parcare, dacă mai există locuri libere. Cererile pentru loc de parcare se depun anual, iar abonamentul se încheie pe maximum un an.

Subînchirierea locurilor de parcare este interzisă, nerespectarea acestei obligații atrăgând după sine retragerea abonamentului de parcare de la titular. În schimb se poate realiza schimbul locului de parcare între abonați, pe baza unei cereri depuse la primărie.

În cazul locurilor de parcare reamenajate în urma demolării garajelor, la repartizarea unui loc de parcare au prioritate persoanele care au avut contract de închiriere a terenului public pentru garaj sau abonament valabil și au respectat prevederile sale. Urmează persoanele care solicită schimbarea locului de parcare și abia apoi cei care solicită un loc de parcare nou; aceasta în ordinea numărului de înregistrare a cererilor.

În privința parcărilor cu barieră din zona centrală și a parkingului Moților se păstrează doar regimul de plată cu ora; nu este valabil niciun tip de abonament sau contract.

Locurile de parcare pentru biciclete vor fi atribuite pe bază de abonament anual, cu prioritate pentru persoanele fizice care au domiciliul stabil / reședința în apropiere și dețin o bicicletă, în ordinea depunerii cererilor. Se pot aloca maximum două locuri de parcare pentru același titular și cel mult patru locuri pentru aceeași unitate locativă.

Pentru 2020, costul unui asemenea abonament pentru parcare de biciclete este de 50 de lei pe an. Potrivit datelor Serviciului parcări din primărie, 8.600 de cereri sunt în așteptare din cauza numărului insuficient de parcări existente în oraș.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza