O aplicație dezvoltată de niște tineri din Cluj, lăudată de Boc: "E primul sistem de park-sharing. E extraordinar ce au făcut!"

O aplicație dezvoltată de niște tineri din Cluj, lăudată de Boc: "E primul sistem de park-sharing. E extraordinar ce au făcut!"

Primarul Clujului, Emil Boc, laudă o aplicație mobilă care încearcă să rezolve problema lipsei locurilor de parcare din oraș. Edilul a descoperit yeParking în cadrul Smart Mobility Day, târg de tehnologii "eco".

"Am văzut la Mobility Day o aplicație, yeParking îi spune, creată de niște tineri din Cluj. Este primul sistem de park-sharing. Știți că se tot plânge lumea și spune: domnule, ce putem face pe parcursul zilei cu locul de parcare liber din cartier? Această aplicație dă posibilitatea oamneilor să se asocieze și pe acest loc de parcare să parcheze în funție de programul fiecăruia. Este un lucru extraordinar ce au făcut acești tineri și încurajez astfel de inițiative. Adică te ajută pe tine să utilizezi și să nu te cerți", a spus Emil Boc la ZIUA LIVE. 

Aplicaţia yeParking este primul park-sharing din România, o idee realizată de o echipă de patru clujeni de la Digital Republic. “Dacă aveţi parcări cu abonament/private ce rămân mult timp libere şi vă simţiţi binevoitori, puteţi să-i faceţi cuiva ziua mai frumoasă. Mai mult, o să mai scăpaţi şi de 'surprizele' cu locul ocupat aiurea, fără să ştiţi de către cine. Dacă sunteţi în căutare de parcare, mai ales prin cartiere, deja sunt zeci de parcări înscrise, iar zilnic apar şi altele noi!", explică Mihai Lodoabă, unul dintre creatorii aplicației. 

VEZI ȘI Aplicație pentru plata parcărilor din Cluj

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit de pe Google Play sau App Store. După descărcare, utilizatorul îşi creează un cont cu adresa de e-mail, apoi adaugă maşina pe care o deţine şi aplicaţia caută instant locurile de parcare distribuite în apropiere. Odată ce locul a fost ales de utilizator, tot ce rămâne de făcut este să confirme în aplicaţie parcarea.

De cealaltă parte, tot în aplicație, proprietarii pot pune la dispoziţie locul de parcare pe care îl deţin, stabilind orele când acesta este liber. Dacă proprietarul are nevoie de locul de parcare şi acesta este ocupat temporar de un utilizator, aplicaţia îl va notifica să elibereze locul, oferind şi acces la numărul de telefon al şoferului, pentru a putea di contactat.

Despre această aplicație ZIUA de CLUJ a scris încă din luna mai 2018! 

VEZI ȘI

Vehiculele viitorului, prezentate la Cluj / Bolid de 175.000 de euro, cu computer de bord SF

Platformă online pentru toate mijloacele de transport "verde" din Cluj / Boc promite Cluj Bike electric şi stimulente

Comenteaza