O companie gigant din China, interesată să investească în județul Cluj

O companie gigant din China, interesată să investească în județul Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Un gigant din China, interesat să investească în județul Cluj
Un gigant din China, interesat să investească în județul Cluj
Un gigant din China, interesat să investească în județul Cluj

Este vorba despre compania Shandong Hi-Speed Group din China, specializată în infrastructura de transport și de construcții.

Potrivit reprezentanților forului județean, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, a primit miercuri, 23 iunie 2021, vizita lui Zhang Jianchao, director pe Europa al companiei HiSpeed Group din provincia chineză Shandong, regiune înfrățită cu județul Cluj.

Scopul acestei întâlniri l-a constituit dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre cele două părți, prin identificarea și materializarea de noi proiecte de investiții reciproc avantajoase.

„Ne bucură faptul că noi investitori sunt interesați să dezvolte afaceri profitabile în capitala Ardealului și cel mai dinamic oraș din țară. Suntem deschiși spre acele colaborări care pun în evidență toate avantajele de care dispune județul nostru, cu atât mai mult cu cât experiența și expertiza chinezilor ne pot fi de un real folos”, a precizat Mînzat.

Cu prilejul vizitei ce a avut loc la sediul Consiliului Județean, domnul vicepreședinte a prezentat investitorului chinez potențialul economic şi investiţional al judeţului Cluj, precum și principalele proiecte aflate în derulare la nivelul instituției. În acest context, o atenție aparte a fost acordată celor mai mari investiții în infrastructura spitalicească gestionate de forul administrativ județean – Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant.

De asemenea, Marius Mînzat a vorbit despre proiectul Spitalului Regional de Urgență Cluj, investițiile în extinderea, modernizarea și reabilitarea rețelei de drumuri județene, dar și despre proiectul Park&Ride și conceptul acestuia.

Nu în ultimul rând, pe parcursul întrevederii, investitorului chinez i-au fost prezentate oportunitățile oferite de Parcurile Industriale administrate de forul administrativ județean prin intermediul Tetarom S.A. și multiplele facilităţi pe care acestea le oferă agenților economici.

La rândul său, domnul Zhang Jianchao, aflat pentru prima oară în județul Cluj, a făcut o prezentare succintă a domeniului de activitate a HiSpeed Group, una dintre cele mai mari companii din provincia înfrățită Shandong. Acesta și-a manifestat interesul față de proiectele de investiții gestionate de Consiliul Județean Cluj, în principal în domeniile care vizează infrastructura de transport și construcțiile.

Comenteaza