O nouă centură la Cluj. „Va elimina întreg traficul care vine de la Zalău - Satu Mare”

O nouă centură la Cluj. „Va elimina întreg traficul care vine de la Zalău - Satu Mare”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a anunțat, la ZIUA LIVE, că se încearcă construirea unei noi centuri, care va veni dinspre Zalău prin Sânpaul și va ocoli municipiul Cluj-Napoca.

Acesta a vorbit despre problemele de trafic cu care se confruntă județul Cluj și despre proiectele CJ, care le-ar putea rezolva. „Există, din punctul de vedere al infrastructurii, proiecte pe care noi le-am gândit pentru a le implementa. La Gilău și Florești, pe lângă calea de acces care va face legătura cu Cluj-Napoca, va mai fi încă o centură de sud a municipiului care va veni și va face legătura.

Aceasta va permite oamenilor din Florești și Gilău să ajungă mai ușor în oraș. Deci prima cale de acces care cuprinde aceste două localități este centura metropolitană, iar a doua este un drum cu două benzi de sens care va lega doar Floreștiul de Cluj-Napoca prin zona Spitalului Regional de Urgență”, ne-a declarat președintele CJ Cluj.

El a mai afirmat că o alternativă este și trenul metropolitan care va pleca din Gilău și va merge până la comuna Bonțida. Pentru comuna Baciu este tot centura metropolitană, dar va mai fi o bretea de ocolire care va fi paralelă cu calea ferată și va lega Baciu de Cluj-Napoca.

„Mai există o altă opțiune, care este în studiu acum și pe care sperăm să o putem implementa. Este un drum pe care îl vom prelua la CJ, care va deveni drum județean și va ajuta extrem de mult Baciu și Cluj-Napoca.

Vom încerca să deviem traficul care vine dinspre Zalău, Satu Mare, încă de la nivelul județului Sălaj, la  Topa Mică. Va merge prin Sânpaul și printr-un sat din comuna Baciu. Practic va devia tot traficul și îl va scoate direct la Bd. Muncii - centura Apahida. Va elimina întreg traficul care vine de la Zalău, Satu Mare și va merge înspre Dej sau Bistrița”, a explicat Alin Tișe.

Comenteaza