O nouă comună din Cluj va fi racordată integral la rețeaua de apă. Investiție de 2 mil. lei

O nouă comună din Cluj va fi racordată integral la rețeaua de apă. Investiție de 2 mil. lei
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Compania de Apă Someș SA, operator regional de apă aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a adjudecat contractul de lucrări privind extinderea rețelei de alimentare cu apă în comuna Mica.

 Lucrările, în valoare de 1.971.336 lei, sunt finanțate din Fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare – I.I.D.” al Companiei de Apă „Someș”, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate de acesta operatorului de apă pentru derularea de noi investiții.

Scopul lucrărilor de extindere e acela de racordare la rețea a tuturor locuitorilor din comuna Mica, ce nu au fost incluși în proiectul european recent finalizat de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă prin programul POIM. Astfel, în circa doi ani, aproape 160 de noi gospodării vor beneficia de apă potabilă de cea mai bună calitate, furnizată în sistem centralizat”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În prezent, în satele Mănăstirea, Mica, Nireș, Dâmbu Mare și Sânmărghita din comuna Mica există o rețea de apă funcțională, urmare a implementării și finalizării, în anul 2022, a unui proiect european în valoare de peste 38 de milioane de lei.  Aceste localități sunt alimentate cu apă din aducțiunea Cluj-Dej care, la rândul său, primește apă potabilizată de la Stația de tratare din Gilău.

Prin intermediul noilor lucrări, ce vor debuta în perioada următoare, se urmărește extinderea rețelei de apă pe o lungime totală de 11,74 kilometri. Sunt vizate, astfel, străzile secundare din cele cinci localități, neincluse în proiectul european recent încheiat, cât și înființarea rețelei de apă în satul Valea Luncii. Totodată, vor fi racordate la apă și gospodăriile situate de-a lungul drumului județean DJ 161D, ce face legătura între satele Mănăstirea și Nireș.

Comenteaza