O nouă încercare pentru bugetarea participativă din Florești, în 2022. Prima dată s-au fraudat voturile

O nouă încercare pentru bugetarea participativă din Florești, în 2022. Prima dată s-au fraudat voturile

După eșecul din 2021, când au fost mai multe probleme cu votul, existând suspiciuni de fraudă, procesul de bugetare participativă în cea mai mare comună din țară se reia anul viitor.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea implementării proiectului „Bugetare participativă în comuna Florești, jud. Cluj” pentru anul 2022 și a modificării Regulamentului privind procedura de derulare a proiectului „Bugetare participativă în comuna Florești”, a fost pe „masa” consilierilor locali în ședința ordinară, de joi, 28 octombrie 2021.

Așadar, proiectul pentru anul 2022 prevede alocarea sumei de 1.000.000 de lei pentru adoptarea primelor 2 inițiative care strâng cele mai multe voturi, a căror necesar pentru implementare nu trebuie să depășească suma de 500.000 de lei fiecare. Sumele nu s-au schimbat, fiind aceleași și pe anul 2021.

Ne dorim cu toții să existe o apropiere între administrația publică locală și cetățeni încurajăm. De fiecare dată m-am implicat în acest tip de dezbateri și vă asigur că așa o să fac și acum. Nu voi promova cearta, ura, sau orice creează animozități, pentru că de fiecare dată când se ajunge acolo, lucrurile merg spre eșec.

O să mă implic într-un mod pozitiv, o să încerc să le explic floreștenilor cât de important este să se implice. Societatea noastră, în general, are nevoie de o altă abordare, pozitivă, să eliminăm ura și cearta, chiar dacă cearta vinde cel mai bine”, a declarat primarul Bogdan Pivariu.

Conform regulamentului, votul are loc într-o singură etapă, iar acțiunile necesare pentru implementarea proiectelor care au obținut cel mai mare număr de voturi urmează să fie cuprinse în bugetul anului următor al primăriei Florești.

Consilierii locali au aprobat în unanimitate acest proiect. Acest proiect de bugetare participativă a fost inițiat de către toți consilierii locali din Florești.

Comenteaza