Video O nouă mini-centură de ocolire a municipiului Cluj-Napoca. Se va intersecta cu pasajul de la Tăietura Turcului

O nouă mini-centură de ocolire a municipiului Cluj-Napoca. Se va intersecta cu pasajul de la Tăietura Turcului

Investiția ar urma să fie realizată în două faze: prima va fi suportată din bugetul Consiliului Județean Cluj, iar cea de-a doua prin PNRR, cu fonduri europene.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) intenția realizării unui nou drum de ocolire a municipiului Cluj-Napoca.

„În urma unei analize, am stabilit să creăm o mini-centură oarecum de ocolire a orașului și de acces înspre municipiul Cluj-Napoca, din Baciu. Înainte am vorbit de centura de la Topa care va ajuta foarte mult orașul și comunele lipite de municipiu. Traficul nu va mai veni spre oraș și va merge direct spre Dej prin Topa Mică-Așchileu-Vultureni.

O altă variantă pe care am analizat-o este o mini-centură paralelă cu calea ferată, care va intra în Baciu, iar în final va ajunge până la nodul de autostradă de la Nădășel. De acolo va veni o astfel de centură paralelă cu calea ferată și va ajunge într-un final pe drumul care acum este de pământ în interiorul Parcului Tetarom I.

Cei care coboară de pe autostradă vor putea avea această alternativă de a veni pe o șosea paralelă cu calea ferată, care va intra în Cluj-Napoca în zona de aliniament cu calea ferată și se va intersecta cu pasajul de la Tăietura Turcului. Va trece peste linia de cale ferată, până la sensul giratoriu din Baciu”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Potrivit liderului CJ Cluj, în prima fază, investiția va intra pe bugetul județului, din bugetul de intreținere a drumurilor.

„Nu este o cheltuială foarte mare în prima fază, iar în a doua fază această bucată de drum este prinsă în PNRR ca finanțare europeană. Există o bucată de drum făcută de cei de la Baciu, până la nivelul căii ferate, și mai există o bucată făcută de la Tetarom spre Baciu. A mai rămas o porțiune în mijloc care nu este asfaltată, iar asta o vom trata cu prioritate. Avem licitația de întreținere în curs, sperăm să nu fie contestatari”, a explicat Tișe.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza