O nouă unitate de producție a fost inaugurată în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

O nouă unitate de producție a fost inaugurată în Parcul Industrial Tetarom III  din Jucu

Joi, 2 septembrie, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, a participat la ceremonia de inaugurare a celei de-a treia unități de producție a fabricii Bosch din Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența ministrului Muncii, Raluca Turcan, a secretarului general adjunct al Guvernului, domnul Mircea Abrudean, a conducerii centrale și locale a Grupului Robert Bosch precum și a altor oficialități locale și centrale. 

Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj: „Decizia locării Fabricii Bosch în Parcul Industrial Tetarom din Jucu s-a dovedit a fi una extrem de inspirată, această companie reușind în cei 10 ani de activitate la Cluj să se extindă extrem de mult, atât pe partea de producție cât și pe cea de educație-cercetare. În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj și de cunoscător al mediului de afaceri clujean, rezonez extrem de mult cu acest gen de afacere care are în prim-plan dezvoltarea inteligenței artificiale și care aduce plus-valoare întregii comunități. De altfel, sunt ferm convins de faptul că, inclusiv pe fondul creșterii mondiale a cererii de componente electronice specifice industriei automotive, județul Cluj va deveni un hub important în zona de Sud-Est a Europei în domeniul cercetării și dezvoltării viitorului conducerii automatizate”.

Grupul Robert Bosch a ajuns la Cluj în anul 2012 și și-a consolidat continuu prezența, identificându-se drept un lider în domeniul concepției și manufacturii de componente auto electronice de ultimă generație.

În anul 2017 Bosch a inaugurat în cadrul fabricii și un Centru de Training dedicat formării elevilor din cadrul sistemului de învățământ dual. De altfel, înființarea acestei școli vocaționale a deschis, la Cluj, drumul reapariției sistemului de învățământ dual și nu numai.

În prezent, Bosch numără în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu circa 3.100 de angajați și o investiție cumulată care se ridică la circa 300 de milioane de euro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza