Şoferi nemulţumiţi de tarifele de parcare la aeroport VIDEO

Şoferi nemulţumiţi de tarifele de parcare la aeroport VIDEO
Şoferii sunt nemulţumiţi de tarifele de parcare în incinta Aeroportului Internaţional Cluj, pe care le consideră exagerate. Aşa se explică de ce, în fiecare zi, strada Traian Vuia, din care se intră în aeroport, este plină de maşini parcate pe ambele sensuri de cei care nu pot sau nu vor să plătească parcarea.

Tot mai mulţi şoferi sunt nevoiţi să parcheze pe strada principală, înainte de barieră şi asta pentru că fiecare minut petrecut în parcarea aeroportului îi face pe şoferi să scoată din buzunar un ban în plus 25:36

Preţul pentru un minut de parcare costă 1 leu. Însă, odată cu trecerea timpului, şoferii scot din bucunar tot mai mulţi bani. Aşa că de la 10 până la 30 de minute şoferii plătesc 5 lei, iar de la două până la 5 ore, 26 de lei. Cel mai mult plătesc cei care îşi lasă maşina în parcarea aeroportului între 8 şi 15 zile: suma ajunge la 320 de lei.

PARCAREE SCUMPĂ ÎN AERPORT
sursa: CJ Cluj

0-9 minute = 1 RON
10-30 minute = 5 RON
30-60 minute = 7 RON
60 minute-2h = 14 RON
2h-5h = 26 RON
5h-24h = 45 RON
24h-2 zile = 95 RON
2 zile-7 zile = 165 RON
7 zile-8 zile = 210 RON
8 zile-15 zile = 320 RON

Nevoiţi să îşi aducă preietenii sau membrii familiei la aeroport, cei mai mulţi şoferi preferă să îi lase pe aceştia în faţa barierei. Motivul? Preţurile de parcare sunt prea mari.

"Deci, de cât ori intru în aeroport să aştept avionul care întârzie, ceea ce nu e din vina mea, plătesc câte 20-30 de lei şi nu mi se pare corect. Mi se pare prea mult pentru că dacă vă uitaţi, majoritatea avionaleor nu ajung la timp, ci după 20-30 de minute", precizează un şofer.

"Mă duc să iau ceva, dar mi-a zis de acolo că <las-o afară că se plăteşte>. Înainte 10 minute nu se plăteau; dacă intri numai 10 minute nu se plăteşte nicăieri", specifică un alt conducător auto.

Tarifele practicate de firma care gestionează parcarea din incinta Aeroportului Internaţional Cluj ar putea fi reduse, susţine preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu.

"Pe mine mă interesează un aspect. Adică cei care vin şi aduc călători, fie că este vorba de taximetrişti, fie că este vorba de maşini personale să aibă măcar 5 minute gratuite, în sensul că să nu fie taxaţi. Adică omul nu poate fi lăsat în stradă pentru că cum intri 2 secunde imediat eşti taxat", a arătat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

Situaţia va fi dezbătută în zilele următoare, a anunţat Horea Uioreanu. Redevenţa pe care firma o plăteşte Consiliului Judeţean Cluj este de 5.500 de euro pe lună. Reprezentanţii companiei nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.

Reporter: Anca BACIU

Imagine: Florin DAN

Comenteaza