Şoferii cer „securizarea” intersecţiei-capcană din Gheorgheni

Şoferii cer „securizarea” intersecţiei-capcană din Gheorgheni
Soferii cer autorităţilor locale să ia măsuri pentru a mări siguranţa în intersecţia Brâncoveanu-Albini.

Avarii, daune totale sau răniţi, pe bandă rulantă, totul din cauza prostei semnalizări montate într-o zonă din cartierul Gheorgheni, din vecinătatea unei grădiniţe. Şoferii cer autorităţilor să crească gradul de siguranţă în intersecţia Brânveanu - Septimiu Albini.

"Un taximetru şi un BMW de lux care s-au ciocnit recent în intersecţia cu pricina din cartierul Gherogheni şi au demolat gardul grădiniţei Lumea Copiilor. Am avut un accident similar, acum o săptămână, mai precis în 28 octombrie în jurul orei 20.00. Eu, circulând pe str. Brâncoveanu din direcţia Mărăşti spre Bună Ziua, nu am observat acel indicator de STOP montat într-o locaţie aiurea şi am pătruns cu maşina mea, un Citroen C4 în intersecţie. Am fost acroşat de o Dacia Logan care urca cu viteză considerabilă pe str. Septimiu Albini, din direcţia Titulescu spre Albac. In urma impactului, Citroenul a fost târât prin intersecţie, roata stânga spate s-a agăţat de bordură şi am fost dat peste cap (răsturnat). Din fericire şi graţie siguranţei oferite de această maşină, am scăpat nevătămat şi fără zgârieturi prin geamul maşini făcut zob. Conducătorul celuilalt vehicul, a scăpat şi el nevătămat din accident. Aş menţiona că pe tot parcursul străzii Brâncoveanu, sunt montate indicatoare mari şi vizibile, în afară de această intersecţie, unde am înţeles de la locatarii din zonă, este un accident aproape în fiecare săptămână. Organele abilitate (Poliţia, Primăria) ar trebui să opereze modificări asupra semnalzării acestei intersecţii pentru a o face mai sigură", a semnalat redacţiei ZIUA de CLUJ Lengyel Csongor.

Aceasta nu a fost singura sesizare, alţi conducători auto au apreciat că ar trebui montate în zona intersecţiei măcar nişte benzi rezonatoare care ar încetini şoferii de pe toate arterele secundare în momentul în care intră pe strada Septimiu Albini.

Într-adevăr, la finalul lunii octombrie în intersecţia cu pricina a avut loc un accident cu victime. Două autoturisme, un BMW şi un taxi, s-au tamponat, după care au ricoşat în gardul grădiniţei din intersecţia respectivă, distrugând o parte din acesta. O persoană a fost rănită uşor, fiind transportată la spital.

Oficialii Poliţiei Rutiere spun că ân 2012 au avut loc două accidente cu victime - răniţi uşor în intersecţia C-tin Brâncoveanu - Septimiu Albini. "Vorbim despre două accidente anul acesta, cu victime, trei răniţi, însă uşor. Un şofer de 70 de ani şi o tânără de 19 ani care nu au respectat semnalizarea din această intersecţie. În cazul tinerii, avea o maşină cu mulţi cai putere pe care nu a fost în stare să o stunească. Din punct de vedere al poliţiei, există indicatoare montate în această intersecţie. În cazul celorlalte accidente, cu avarii, fără victime, cei care nu respctă indicatoarele şi se tamponează pot încheie constatări amiabile. Aceste accidente nu se contabilizează. Dacă Primăria, care este administratorul drumului, consideră că situaţia prezentă impune măsuri suplimentare, atunci acestea ar trebui discutate", a spus purtătorul de cuvânt al Serviciului poliţiei rutiere, Sorin Precup.

Reprezentanţii primăriei au menţionat că astfel de solicitări de creştere a siguranţei în anumite intersecţii vor fac obiectul şedinţelor Comsiei Municipale de Sistematizare a Circulaţiei. La o şedinţă următoare a acetei comisii din cadrul primăriei, din care fac parte specialişti, va fi luată în dicuţie şi propunerea venită de la şoferii clujeni.

VEZI cum a avut loc accidentul din intersecţia Brânveanu - Septimiu Albini, de săptămâna trecută.

 

Comenteaza