Oficial! Noi locuri la creșă în Florești / Când ar putea începe înscrierile

Oficial! Noi locuri la creșă în Florești / Când ar putea începe înscrierile
| Foto: Facebook.com/primariacomuneifloresti

Consilierii locali din Florești au aprobat proiectul ce prevede închirierea unui nou spațiu care va fi transformat în creșă. Acesta ar urma să deservească cel puțin 7 grupe de copii.

În ședința ordinară a Consiliului Local Florești, de joi, 30 septembrie 2021, pe ordinea de zi a fost și proiectul de hotărâre privind aprobarea demarării procedurii de achiziționare „Servicii de închiriere spațiu pentru edcuație antepreșcolară – Creșă, în comuna Florești, județul Cluj” și a caietului de saricini.

Potrivit caietului de sarcini, suprafața totală închiriabilă necesară desfășurării activităților creșei va fi de aproximativ 650 de mp utili în care este cuprinsă suprafața vestiarelor, cabinetul medical, spații comune, magazii, grupuri sanitare, cameră izolare, sală multifuncțională, depozit alimente, încăperi grupe cel puțin 7 și parcare cu minim 12 locuri.

De asemenea, suprafața totală închiriabilă necesară locului de joacă al creșei va fi de aproximativ 1.000 mp. Totodată, spațiile trebuie să fie dotate cu mobilieri corespunzător activității de creșă.

„Știu că problema creșelor în Florești este una care preocupă toată comunitatea și îmi doresc ca toți copiii să aibă acces la un învățământ de calitate. Pe lângă toate măsurile pe care le-am luat pentru a veni în sprijinul celor care nu au prins un loc la creșa de stat în acest an, am găsit o modalitate prin care să putem închiria un spațiu care să deservească comunitatea noastră ca și creșă”, spunea primarul din Florești, Bogdan Pivariu, în urmă cu câteva zile.

La finalul ședinței ordinare, consilierul local Mihai Pop l-a întrebat pe edilul Floreștiului când s-ar putea da drumul la înscrieri la noua creșă.

„Acum a fost aprobat caietul de sarcini. Nu am cum să vă dau mai multe informații pentru că urmează o procedură de licitație. Așa se întâmplă cu un studiu și un raport de piață. Eu sper că până la înscrierile de anul viitor la creșă să fie funcțional. Sunt convins că va fi mult mai repede, iar dacă va fi mai repede vom lansa aceste înscrieri de îndată ce va fi gata spațiul care va deservi creșa”, i-a răspuns Pivariu.

Proiectul de hotărâre a trecut cu unanimitate de voturi.

Comenteaza