Oficial! Un nou drum județean pe harta Clujului

Oficial! Un nou drum județean pe harta Clujului
| Foto: arhiva

Consiliul Județean Cluj va integra în rețeaua de drumuri pe care o are în administrare un nou drum județean.

Este vorba de drumul comunal 32 care va deveni DJ 109Z Coasta (DJ 109D) – Tăușeni - DJ 161K. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de către consilierii județeni în ședința forului administrativ județean de miercuri, 31 august 2022.

Astfel, Consiliul Județean Cluj va încadra drumul comunal DC 32 din categoria funcțională a drumurilor de interes local în cea a drumurilor de interes județean, cu denumirea de DJ 109Z Coasta (DJ 109D) Tăușeni – DJ 161K.

Decizia CJ Cluj are la bază hotărârea consiliului local al comunei Bonțida prin care a fost aprobată trecerea drumului comunal DC 32 din domeniul public al comunei Bonțida în domeniul public al Județului Cluj.

În aceste condiții, drumul județean DJ 109Z va putea fi cuprins în programele Consiliului Județean de lucrări de modernizare şi reabilitare, respectiv de întreținere curentă și periodică a drumurilor judeţene.

„Prin preluarea în administrare a acestui nou drum județean vom contribui la asigurarea unei infrastructuri rutiere moderne, menită să își aducă aportul la impulsionarea investițiilor și a dezvoltării economice a întregii zone”, a afirmat liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

Noul drum județean DJ 109Z va asigura o legătură rapidă între drumurile județene DJ 109D și DJ 161K prin localitățile Coasta și Tăușeni.

Comenteaza