Ordin de începere a lucrărilor. Un pod din Cluj intră în șantier

Ordin de începere a lucrărilor. Un pod din Cluj intră în șantier
Podul Fabricii intră în reparații

S-a tranșat licitația, s-a semnat contractul de execuție, s-a predat amplasamentul și, gata, se dă ordinul de începere a lucrărilor.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Podul Fabricii intră într-un proces de reparații și modernizare, care va dura cel mult un an și patru luni. Cel puțin acesta este perioada maximă prevăzută în contractul dintre beneficiar, Primăria Cluj-Napoca, și executant, ARL. Antrepriza Reparații și Lucrări - ARL este cea care a câștigat și contractul de pietonalizare a laturii de vest a Pieței Unirii, după planurile arhitecților de la Planwerk.


Licitația pentru proiectul de modernizare a Podului Fabricii a fost contestată, iar CNSC urma să dea un răspuns în 7 iulie. ”S-a retras contestația de la CNSC. În 2 iulie s-a semnat contractul de execuție, iar în 5 iulie s-a predat amplasamentul”, a explicat city-managerul Gheorghe Șurubaru.


Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat în 10 iulie, iar lucrările ar trebui să înceapă în 11 iulie.


Podul Fabricii, cunoscut şi ca podul Hingherilor, va fi refăcut fără să fie închis traficului. Sub pod se va amenaja o parcare terestră, iar la intrare, la intersecția Fabricii cu Câmpina, va fi realizat un sens giratoriu.

"Vor fi realizate lucrări de infrastructură, dar şi pentru modernizarea acestui pod. Ele vor fi dotate cu panouri fonoabsorbante, camere video, iluminare cu led, iar lumina va deveni mai intensă pe măsura trecerii pietonului sau autovehiculului", a mai explicat city-managerul Gheorghe Şurubaru.


Lucrările sunt estimate la 26,5 milioane de lei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza