Ordinul Arhitecților vrea contractul de consultanță pentru trei concursuri de soluții la Cluj-Napoca

Ordinul Arhitecților vrea contractul de consultanță pentru trei concursuri de soluții la Cluj-Napoca

Ordinul Arhitecților din România a depus singura oferta la licitația organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru servicii de consultanță pentru organizarea și jurizarea a trei concursuri internaționale de soluții.

La licitația precedentă, organizată de primărie în 8 martie, nu s-a prezentat nimeni. Oferta OAR este în etapa de evaluare calificare/tehnică.

Contractul este estimat la 550.000 de lei și e împărțit pe 3 loturi: Lot 1 - Amenajare parc în cartierul Bună Ziua'', Lot 2 - Amenajare parc Est'', Lot 3 - Science&Research Centre din Lomb'', din care câte 135.000 de lei în cazul celor două parcuri, și la 280.000 de lei pentru Science & Research Centre. Viitorii consultanți vor stabili împreună cu beneficiarul membrii juriului, care va fi alcătuit din minimum șapte membri titulari și din doi supleanți.

Parcul Est: zona studiată peste 46 ha

Zona avută în vedere este delimitată în partea de est de pârârul Becaș, la sud de str, Soporului, la nord de Calea Someșeni și la vest de zone rezidențiale, precum și zona verde adiacentă lacurilor 1 și 3 din Gheorgheni, suprafața fiind de 46 ha. Accesul principal la zona verde Est se realizează de pe str. A. Vaida Voevod, iar accesul secundar, dinspre Calea Someșeni, pe str. Dunării. Zona verde este străbătută de str. Lucia Sturdza-Bulandra și are încorporată și Baza Sportivă Gheorgheni în partea sudică.

Parcul Bună Ziua, pe teren ce trebuie expropriat

Pentru amenajarea Parcului Bună Ziua se are în vedere o parcelă de 7,8 ha, din zona Becaș. Principala problemă aici este că primăria nu deține bună parte din teren și trebuie să facă exproprieri, iar proprietarii din zonă au anunțat că vor apela la instanță. Terenul este viran, iar accesul auto și pietonal, dificil.

Science & Research Centre din Lomb

Centrul ar urma să fie amplasat în zona Lombului, în vecinătatea Centrului Regional de Excelență și Industrii Creative, pe o parcelă de 2 ha. De ce un asemenea centru? Pentru realizarea unei ”simbioze între educație și inovare” care să aducă schimbări pozitive la nivelul orașului.

”Scopului Centrului de Știință și Cercetare este educarea prin învățare experiențială. Aceste centre științifice promovează educația prin interacțiune și implicare, oferind comunității o altfel de experiență de învățare printr-un proces creativ, inovativ și interactiv”, se arată în caietul de sarcini.

Comenteaza