Video Pact de dezvoltare metropolitană. Boc: "Va da viitorul Clujului pentru următorii 50 de ani. Vă asigur"

Pact de dezvoltare metropolitană. Boc: "Va da viitorul Clujului pentru următorii 50 de ani. Vă asigur"

Emil Boc a anunțat, la ZIUA LIVE, un pact de dezvoltare metropolitană, cu scopul de a moderniza o “zonă extinsă a Clujului”.

“Am discutat cu toți primarii din inelul 1 metropolitan, inclusiv cu cel din Gilău, care se spune că este în inelul 2. Am discutat cu primarii din Gilău, din Florești, din Baciu, din Chinteni, din Apahida, din Ciurila și le-am propus un pact de dezvoltare metropolitană. Dimensiunile pe care dorim să colaborăm sunt transport și mobilitate, dezvoltare urbanistică, educație – școli. creșe, grădinițe, calitatea vieții, mediu”, a declarat edilul, la ZIUA LIVE. 

Se caută soluţii pentru zone de dezvoltare economică în afara Clujului, precum un nou pol IT, centre de cercetare şi excelenţă sau un campus metropolitan. O importanţă deosebită va fi acordată urbanismului.  “Nu se mai eliberează autorizații de construire decât dacă ai drum asfaltat, de o anumită lărgime, parcuri, creșe, stații de încărcare pentru mașini electrice, puncte gospodărești îngropate, conducta de apă și de gaz bine dimensionată. Calitatea vieții trebuie să fie prioritară în toată zona metropolitană”, a explicat Boc.

Planul integrat ar urma să fie prezentat în februarie - martie 2021. "Nişte reguli pe care să le respectăm toţi, ca să nu ne distrugem zona metropolitană. Această componentă împreună cu marile proiecte de infrastructură vor da viitorul Clujului pentru următorii 50 de ani. Vă asigur", a conchis Boc.

Comenteaza