Pădurea Clujenilor, deschisă în urmă cu 3 luni, o ia la vale. Ce spune Boc

Pădurea Clujenilor, deschisă în urmă cu 3 luni, o ia la vale. S-au desprins dalele.

UPDATE: ''Nu e gata receptia, nu am analiza. Oriunde in Cluj sunt probleme, in Borhanci, in Lomb. De aia nu mai face in Borhanci cartierul de case, ca ne costa consolidarea terenului ne costa 100 de milioane de euro pentru o portiune de case. Atunci, evident ca am zis sa investim 100 de milioane de euro pentru acel HUB, unde se poate construit fara consolidate. Amintiti-va cat de greu s-a facut centura Valcele - Apahida. Noroc ca am avut atunci pozitia politica pe care am avut-o si am putut sa impun finalizarea lor asa cum trebuie'', a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

-----------------------------------------------------

”Alunecă terenul, gazonul pus sa fie verde și frumos la inaugurare, e uscat cum se cade, iar mai in spate se vad frumos cum se usucă arborii proaspăt plantați (sau oare vine deja toamna?!) Pădurea Clujenilor chiar începe sa fie un nume ironic, din păcate”, arată o clujencă.

Cu o suprafață de peste 21 ha, mai mare decât cea a Parcului Central „Simion Bărnuțiu”, Pădurea Clujenilor este cel mai nou parc al orașului. Situat pe Bulevardul Muncii, parcul este unul recreativ, un loc pentru petrecerea timpului liber în cadru natural.

Amenajarea parcului a presupus crearea mai multor zone distincte care să acopere o gamă largă de posibilități de recreere:

- zona de belvedere
- zone de interes cu mobilier urban;
- zona de grădină urbană;
- zona cu facilități sportive cu instalație de tip tiroliană pe un traseu de aproximativ 200 m lungime

În parc predomină zonele acoperite cu vegetație: plantații pentru stabilizarea solului, masive de arbori, zone de poiană și zona de taluzuri cu arbuști târâtori, graminée decorative și arbuști decorativi. Cei peste 1500 arbori și 30.000 puieți plantați în cadrul parcului au un rol deosebit în peisajul parcului.

Parcul dispune de facilități pentru persoane cu dizabilități, locuri de parcare și iluminat nocturn în parcări și pe aleea principală. De asemenea, sunt prevăzute și parcări pentru biciclete și stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice.

Proiectul este finanțat prin fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os - 4.2. Investiția se ridică la 5 milioane de euro. Lucrarea a fost realizată de asocierea SC Nord Conforest SA – Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL, care au făcut Baza sportivă Gheorgheni, finalizată în 2016.

Comenteaza