Parc pericol public: tobogan crăpat, balansoare fără protecţie, lemne putrezite lângă groapa de nisip GALERIE FOTO

Parc pericol public: tobogan crăpat, balansoare fără protecţie, lemne putrezite lângă groapa de nisip GALERIE FOTO
Un consilier local atrage atenţia asupra stării avansate de degradare în care se află un parc din municipiu. Din cauza condiţiilor precare existente siguranţa copiilor care îl frecventează este pusă în pericol.

Este vorba de locul de joacă amenajat în parcul de pe strada Predeal nr. 1, unul din puţinele parcuri din zona Andrei Mureșanu-Bună Ziua.

Într-o scrisoare adresată Direcţiei tehnice din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, consilierul susţine că folosirea intensă a aparatelor de joacă a dus la o deteriorare rapidă a acestora, starea lor actuală fiind de natură să pună în pericol siguranța copiilor care le folosesc.

"Un arc rupt al unuia din căluți, împrejmuirea de lemn a gropii de nisip este putrezită, iar șuruburile de prindere sunt descoperite (la vedere). Balansoarele nu mai au protecție în partea din față, ceea ce determină săptămânal două-trei căzături. Toboganul de plastic a crăpat, fiind un pericol de zgârieturi grave, chiar de tăiere. De asemenea, în parc nu sunt montate decât trei bănci, un număr total insuficient pentru numărul de părinți și de bunici veniți să supravegheze copii care se joacă în parc", susţine el. 

În acest context, alesul local solicită autorităţilor locale să efectueze o inspecție a tuturor aparatelor de joacă din parcul respectiv şi să intervină pentru repararea celor asupra cărora se vor identifica defecțiuni. El cere, totodată, montarea unor bănci suplimentare.

Comenteaza