Parcări mai scumpe în centrul Clujului. Se modifică şi modalităţile de plată

Parcări mai scumpe în centrul Clujului. Se modifică şi modalităţile de plată

Primăria Cluj-Napoca vrea să scumpească tarifele de parcare din centrul oraşului începând cu 1 ianuarie. Cea mai importantă măsură gândită este modificarea tarifului de parcare pentru o oră, în zona ultracentrală.

Proiectul de hotărâre va fi votat în Consiliul Local miercuri, 19 decembrie. Conform noului regulament de administrare a parcărilor publice din Cluj-Napoca, postat pe site-ul administraţiei locale, plata se va putea face prin: echipamente de plată stradale (parcometre), case de plată automate (în cazul parcărilor controlate/cu barieră), tichete de parcare răzuibile (procurate din reţeaua comercială sau de la persoane autorizate), prin SMS sau card bancar pe paltformă online. 

Intervalele orare de taxare, în funcţie de perimetrul de încadrare a străzilor, sunt Zona I (30 minute, 1 oră, 2 ore) şi Zona II (1 oră, 2 ore, 4 ore). Tichetele de parcare răzuibile vor avea culori diferite, atât pentru zonele de parcare, cât şi pentru intervalul orar de taxare: Zona I (30 minute - verde , 1 oră - violet, 2 ore - albastru) şi Zona II (1 oră - portocaliu, 2 ore - gri, 4 ore - galben)

În cazul parcărilor supraterane Băişoara (cartierul Gheorgheni) şi Minerva (Mănăştur), plata se face la casele automate, în regim de taxare orară, dar şi prin intermediul abonamentelor lunare. În restul parcărilor controlate/ cu barieră, tarifele pot fi achitate doar la casele automate din incinta acestora. 

Schimbări de încadrare a străzilor în zona de tarifare

Parkingul de pe Moţilor va fi introdus în Zona I de tarifare, iar străzile Ilie Măcelaru, A. Einstein şi Cloşca vor fi în Zona II de tarifare. Nu în ultimul rând, strada Oţelului va fi scoasă din Zona II de tarifare, locurile de parcare fiind desfiinţate după modernizare.

VEZI AICI STRĂZILE din Zona I şi Zona II! 

Parcări mai scumpe în 2019. Cu până la 40%

Primăria Cluj-Napoca vrea să scumpească tarifele de parcare din centrul oraşului începând cu 1 ianuarie. Cea mai importantă măsură gândită este modificarea tarifului de parcare pentru o oră, în zona ultracentrală. Acesta va urca de la 5 la 7 lei. Vorbim de o majorare cu 40%. În urmă cu un an a fost decisă o altă scumpire, de la 4 la 5 lei, ceea ce înseamnă 20% suplimentar la prețul parcării.

Cum ar putea arăta tarifele orare în 2019

30 de minute zona I/1 oră Zona II – 3,5 lei (a fost 2 lei în 2018 și 2017)
1 oră zona I/2 ore Zona II – 7 lei (5 lei a fost în 2018, 4 în 2017)
2 ore zona I/4 ore Zona II – 14 lei (10 lei a fost în 2018, 8 lei în 2017)

LISTA intgrală de preţuri AICI! 

Parcometre cu panou solar. Costă 2,6 milioane lei

Primăria Cluj-Napoca cumpără 100 de parcometre cu panou solar. Primele 40 vor fi instalate, în ianuarie 2019, în Zona I. Conform contractului cadru, în valoare de 2,59 de milioane de lei, fără TVA, vor fi furnizate 100 de parcometre, care vor funcționa în regim autonom doar cu energie solară și vor fi dotate cu acumulatori reîncărcabili, care să asigure funcționarea independent și permanent. 

Parcometrele vor avea ca modalitate de achitare a taxelor plata cu monede, card bancar, card bancar contactless, carduri preplătite, fiind dotate cu modem pentru comunicaţiile wireless cu centrul de comandă (sistemul de administrare

Comenteaza