Parcări mai scumpe în zona centrală a Clujului. Boc: " Țineți minte cum veneau băieții la terasă și lăsau Merțanul și îi durea în cot…"

Parcări mai scumpe în zona centrală a Clujului. Boc: " Țineți minte cum veneau băieții la terasă și lăsau Merțanul și îi durea în cot…"

Tarifele pentru parcare din zonele I și II vor fi majorate cu valori cuprinse între 25-50% din tarifele actuale.  Tarifele aferente abonamentelor pentru locurile de parcare din cartiere vor crește și ele cu 3,8%, valoare aferentă ratei inflației pe 2020.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

”Parcările se scumpesc cu rata inflației. Nu sunt creșteri care să pună în pericol. E adevărat că pe zona ultra centrală, din dorința de a avea locuri libere de parcare și să nu vină cineva să își lase mașina în centru toată ziua, am dorit să fie prețuri mai ridicate. Poți lăsa mașina o oră și două, dar mai mult te costă. Țineți minte cum veneau băieții la terasă și lăsau Merțanul sau alte lucruri și îi durea în cot… Nu se poate face așa ceva. Nicăieri în lume nu se poate ca în zona centrală să îți lași mașina și să te duci pe floșter”, a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local. 

Luni, 25 ianuarie 2021, ora 16:00, va avea loc dezbaterea publică ONLINE pe marginea proiectului de hotărâre vizând aprobarea regulamentului pentru închirierea locurilor de parcare, garaje și copertine, aflate în administrarea Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor.

NOILE TARIFE de parcare

Pentru abonamentele parcărilor din zona centrală:
- Persoane fizice – 79 lei/an
- Persoane juridice – 555 lei/an

Parcări cu abonament pentru riverani pe cartiere:
- Persoane fizice – 66 lei /an
- Persoane juridice – 234 lei /an

Pentru parcări, copertine și garaje cu contracte, situate în cartierele din Cluj-Napoca
- Persoane fizice – 52 de lei/an
- Persoane juridice – 208 lei/an

Abonamente anuale parkinguri pentru riverani (cu excepția parkingului Moților și a locurilor de parcare cu ora, unde abonamentele nu sunt valabile):
- Abonamente pentru persoane fizice – riverani – 115 lei/an
- Abonamente pentru persoane juridice – 872 lei/an
- Abonamente pentru persoane fizice riverani – terasă – 68 lei /an
- Abonamente pentru persoane juridice - terasă – 234 lei /an
- Abonament de parcare pentru motociclete, mopede și biciclete – 52 lei/an

Taxă pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală ZONA 1
- Abonamente pentru riverani persoane fizice (maxim 2 abonamente pe unitate locativă) – 26 lei/lună
- Taxă rezervare de loc pentru instituții bancare, pentru activitatea de transport valori și pentru instituții de învățământ superior pentru activitatea de protocol – 312 lei/lună/loc

Abonamente lunare pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală ZONA 2
- Persoane fizice – 104 lei/lună
- Persoane juridice – 146 lei/lună
- Abonamete riverani persoane fizice (maxim 2 abonamente pe unitate locativă) – 26 lei/lună

Taxe pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală – parcometre
- 30 minute zona I – 4 lei
- 1 oră zona I – 8 lei
- 2 ore zona I – 16 lei

- 1 oră zona II – 3 lei
- 2 ore zona II – 6 lei
- 4 ore zona II – 12 lei
- Pierdere card/tichet – 104 lei/zi

Zona I: Baba Novac, Bolyai, Emmanuel de Martonne, Emil Isac, Eroilor, I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, Mihail Kogălniceanu, Octavian Petrovici, P-ța Unirii, Samuil Micu, Șt.O. Iosif, Hermann Oberth, Universității, Virgil Fulicea, Constantin Daicoviciu, Paul Chinezu, Vasile Alecsandri, Brassai Sámuel, Dávid Ferenc, Emil Zola, Gaál Gábor, Tipografiei, Cotită, Sindicatelor, Victor Babeș, Aleea Învățătorului, P-ța Mihai Viteazu (parking cu bariere), Argeș, P-ța Ștefan cel Mare, Clinicilor, P-ța Avram Iancu, Parking Moților, Fortăreței.

Zona II: Cloșca, Berăriei, Mamaia, Calea Dorobanților, Crișan, Deva, Dragalina (Camera de Comerț și Industrie), Aviator Bădescu, Remetea, Acad. David Prodan, Emil Racoviță, B.P. Hașdeu, Nicolae Bălcescu, 21 Decembrie 1989, Parking BRD, Barițiu, Cardinal I. Hossu, Horea, Parking Opera Maghiară, Ilie Măcelaru, Republicii, Iașilor, P-ța Cipariu (parking cu bariere), Avram Iancu, Bisericii Ortodoxe, Decebal, Traian, Dacia, Constantin Dobrogeanu-Gherea, Mihai Eminescu, Pavel Roșca, Petőfi Sándor, Pitești, Frederic Joliot Curie, Ploiești, Năvodari, Gheorghe Marinescu, Arany János, Cișmigiu, Nuferilor, Traian Moșoiu, Rubin Patiția, George Coșbuc, Păstorului, Croitorilor, Ceahlău, , Moldovei, Cireșilor, Haiducului, Andrei Mureșanu, Albert Einstein, C. Brâncuși (pe tronsonul cuprins între N. Titulescu și S. Albini), Bună Ziua, Kovacs Dezso, Petre Ispirescu, Rene Descartes, Craiova, Tăbăcarilor.

Parcări inteligente pentru biciclete: abonamentul de parcare a bicicletelor, mopedurilor sau motocicletelor a fost stabilit pentru anul viitor la 52 de lei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza