Parcări securizate pentru biciclete în Cluj-Napoca: Unde vor fi amplasate următoarele containere

Parcări securizate pentru biciclete în Cluj-Napoca: Unde vor fi amplasate următoarele containere

„Parcări sigure pentru biciclete” este un proiect propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă. Municipalitatea continuă amplasarea în Cluj-Napoca a containerelor securizate pentru parcarea bicicletelor.

În Cluj-Napoca şi Floreşti au fost raportate furturi pe bandă rulantă la biciclete. Municipalitatea a găsit o metodă prin care hoţii să nu mai aibă acces la biciclete: parcările container care sunt sigure.

Încă din vara acestui an au fost amplasate 3 astfel de containere securizate pentru parcarea bicicletelor pe străzile Mureșului 58-60 (50 locuri), Aurel Vlaicu 60 (50 locuri) şi Parking Hașdeu (50 locuri).

Edilul Emil Boc a anunţat că Primăria pregătește și în alte amplasamente din oraş parcări sigure pentru biciclete, pe modelul celor realizate deja, cu acces securizat.

Următoarele containere securizate cu rastel mobil de biciclete - capacitate de minimum 50 de rasteluri/ container - vor fi instalate în cursul anului următor pe:
- str. Petuniei nr.7,
- str. Iazului (vis-a-vis de Ciocârliei nr.1),
- str. Rapsodiei nr.12,
- str. Alverna nr. 61
- Parking Fabricii. 

Containerele în care se pot parca bicicletele sunt independente din punct de vedere energetic fiind dotate cu panouri fotovoltaice, regulatoare de încărcare, invertoare și acumulatori. Accesul în rastele se face cu carduri de proximitate.

Dotări pentru siguranța bicicletelor:
- camera de supraveghere video
- echipamente de stocare a imaginilor video
- corpuri de iluminat led cu senzori crepusculari
- yala electromagnetică
- cititor carduri de proximitate

Citeşte şi: Parcări container pentru biciclete în Cluj. Cât te costă pe un an parcarea cu supraveghere video şi acces securizat

Comenteaza