Parcul industrial Reif din Câmpia Turzii riscă să rămână fără teren

Parcul industrial Reif din Câmpia Turzii riscă să rămână fără teren
Dacă până la finele lunii februarie societate Reif nu va reuşi să aducă investitori în parcul industrial din Câmpia Turzii, care să ofere cele 1.350 de locuri de muncă promise, primăria va deschide o acţiune în instanţă pentru a-şi recupera terenul.

Firma Reif a achiziţionat 44 de hectare de teren de la administraţia locală Câmpia Turzii, pentru amenjarea unui parc industrial. Terenul a fost vândut firmei Reif la un preţ derizoriu - 1 euro pe metru pătrat, pe considerentul că vor fi create 1500 de noi locuri de muncă. Au trecut însă mai bine de cinci ani, iar în acest parc au poposit doar patru investitori, care au reuşit să ofere circa 100 de locuri de muncă. Primarul din Câmpia Turzii, Radu Hanga, spune că această situaţie nu mai poate fi tolerată. Reif nu reuşeşte să atragă investitori pentru că vinde parcelele cu sume enorm de mari, de până la 120 de euro pe metru pătrat, arată edilul. Primăria se va adresa instanţei, pentru a-şi recupera terenul, în cazul în care Reif nu demonstrează că poate oferi locuri de muncă.

Firma germană Reif este constrânsă de Primăria Câmpia Turzii ca până la finele lunii februarie să prezinte un grafic prin care să demonstreze că poate ajunge la numărul de locuri de muncă pe care l-a promis în momentul în care s-a angajat să construiască parcul industrial. "Nu mai putem tolera situaţia actuală pentru că municipiul Câmpia Turzii are nevoie de locuri de muncă. Firma Reif a cumpărat de la Consiliul Local terenul pe care a dezvoltat parcul industrial la un preţ de nimic, 1 euro pe metro pătrat, tocmai pentru că s-a angajat să ofere 1500 de noi locuri de muncă. Au trecut însă cinci ani şi nu avem acolo decât 100 de locuri de muncă. Cât să mai aşteptăm oare?", a spus primarul din Câmpia Turzii, Radu Hanga.

El susţine că a avut deja o serie de întâlniri cu reprezentanţii firmei şi că le-a dat acest ultimatum. "Dacă nu vin să ne spună că pot oferi aceste locuri de muncă, ne adresăm instanţei pentru a ne recupera terenul. Nu ne putem permite să ţinem acest teren blocat într-o astfel de investiţie, din care are de câştigat doar firma Reif", a spus Hanga. Până în prezent, Reif a reuşit să coopteze în parcul din Câmpia Turzii patru firme: Heco Schrauben, Macromex, La Lorraine Bakery şi Electrogrup. Acestea au achiziţionat teren şi au dreptul să rămână în incinta parcului. Situaţia nu-i împiedică însă pe reprezentanţii Primăriei să facă demersuri pentru a intra în posesia parcului. "Reif nu poate rămâne proprietar al acestui teren atâta timp cât nu şi-a respectat angajamentul din contract. După ce ne recuperăm cele 44 de hectare, le vom introduce în reţeua de parcuri pe care o administrează Tetarom, societatea aflată în subordinea Consiliului Judeţean, mai ales că şi noi suntem parte din acţionariatul acesteia. De altfel, pe tema aceasta am avut deja o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, care m-a asigurat de tot sprijinul necesar în acest demers", a spus Hanga. Lipsa investitorilor din parcul de la Câmpia Turzii este pusă pe seama faptului că preţul de intrare este foarte mare. "Reif a cumpărat de la noi cu 1 euro metro pătrat şi acum a ajuns să vândă parcelele cu sume cuprinse între 25 şi 120 de euro pe metro pătrat. Normal că nu vine nimeni să investească", a spus Hanga.

Reprezentanţii Reif nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune punctual de vedere. Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a anunţat în mai multe rânduri că în cazul în care Reif nu îşi respectă obligaţiile, Tetarom va intra să gestioneze şi acest parc din Câmpia Turzii.

 

Etichete
Comenteaza