Foto Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor este aproape gata

Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor este aproape de finalizare. Eco Garden Construct, firma care se ocupă de partea "verde" a viitorului parc a publicat câteva imagini de la faţa locului.

"Parcul Tineretului se apropie de ceea ce toată lumea îşi doreşte să aibă Clujul. Prima Padure-Parc pe 21 ha. Cu un management performant şi o viziune corectă, dar şi cu implicarea şi colaborarea public-privată demonstrăm că la Cluj se poate!", a declarat Mircea Crăciun, administratorul Eco Garden Construct. 

Localizată în zona Bulevardului Muncii, pe o suprafață de 21,3 hectare,  Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, noua pădure-parc va cuprinde:

– plantații pentru stabilizarea solului și masive de arbori (1505 arbori);
– perimetral zonei verzi amenajate cu vegetație înaltă se va crea o zonă de protecție cu puieți forestieri (pe o suprafață de 70.000 mp)
– zone de poiană; zone decorative cu activitate densă, alei, mobilier urban
– două clădiri cu funcțiuni publice
– două pasarele care să faciliteze trecerea din partea estică în partea vestică a sitului și viceversa
– punct de belvedere
– tiroliană
– parcare (603 mp)
– grădină urbană închisă (pe o suprafata de 4 517 mp)
– zonă pentru plimbare câini.
 
Prin acest proiect, Primăria Cluj-Napoca urmărește crearea unei zone de recreere care să satisfacă cerințele clujenilor privind modalitățile de petrecere a timpului liber. Toată vegetația propusă are rolul de a crea un spațiu bogat din punct de vedere estetic și coloristic, optim pentru plimbări, drumeții, picnic, plimbări cu bicicleta, socializare, sport. Grădina urbană va veni în ajutorul școlilor și ONG-urilor care promovează cunoașterea naturii și a mediului înconjurător, fiind un spațiu de explorare și experimentare.
Acest parc va oferi pe lângă posibilitatea de relaxare și posibilități de agrement, motiv pentru care a fost propusă realizarea unei instalații de tip tiroliană pe un traseu de 250m lungime (diferență de nivel de 19,50 m).

Executantul lucrărilor este asocierea SC NORD CONFOREST SA – PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL.Valoarea totală a proiectului este de 22.861.202,24 lei. Finanțarea europeană este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os. 4.2. Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reședința de județ.

Alte informații:
Număr arbuști (talie mică, medie, mare) – 4.000 bucăți
Nr. arbuști târâtori, un mix de arbuști rășinoși și foioși – 2.000 bucăți
Pe o suprafață de 85.200 mp se va planta un mix de semințe de gazon cu flori
Platforme pietruite – 2155 mp
Circulație principala pavată, dublu – 7504 mp
Drum asfaltat (trotuar 1,50m; 1,50m, 6,00 circulație dublu sens) – 1279 mp
Alei pietonale = 3303 mp
Alei pietonale secundare cu pavaj dublu – 605.5 mp
Construcții (C1, C2, C3, C4, C5)– 500 mp
Amenajări aferente construcțiilor – 340 mp

Comenteaza