Parcul Tineretului prinde contur. Vremea ține cu clujenii, așa că plantările continuă între sărbători

Parcul Tineretului prinde contur. Vremea ține cu clujenii, așa că plantările continuă între sărbători

Angajații Eco Garden Construct, compania clujeană care se ocupă de partea "verde" a proiectului lansat de Primăria Cluj-Napoca, profită de vremea caldă și lucrează de zor.

"Între sărbători, datorită condițiilor meteo excelente, continuăm plantarea celor 1500 de arbori la Parcul Tineretului, fiind deja la poziția final mai mult de o treime dintre aceștia", a anunțat directorul general al companiei Mircea Crăciun.

Angajații Eco Garden Construct au plantat deja 10.000 de arbuști, din totalul de 30.000 prevăzuți în proiect. "Suntem optimiști privind finalizarea acestei lucrări pentru clujeni cât mai repede!", a completat Mircea Căciun.

La această oră, Eco Garden Construct lucrează la Parcul Tineretului cu mai multe utilaje și peste 20 de oameni doar la plantări.

xxx

Noua pădure-parc, proiect lansat de Primăria Cluj-Napoca și localizat în zona Bulevardului Muncii, pe o suprafață de 21,3 hectare, va cuprinde:

- plantații pentru stabilizarea solului și masive de arbori (1505 arbori);
- perimetral zonei verzi amenajate cu vegetație înaltă se va crea o zonă de protecție cu puieți forestieri (pe o suprafață de 70.000 mp)
- zone de poiană; zone decorative cu activitate densă, alei, mobilier urban
- două clădiri cu funcțiuni publice
- două pasarele care să faciliteze trecerea din partea estică în partea vestică a sitului și viceversa
- punct de belvedere
- tiroliană
- parcare (603 mp)
- grădină urbană închisă (pe o suprafata de 4 517 mp)
- zonă pentru plimbare câini

Prin acest proiect, Primăria Cluj-Napoca urmărește crearea unei zone de recreere care să satisfacă cerințele clujenilor privind modalitățile de petrecere a timpului liber. Toată vegetația propusă are rolul de a crea un spațiu bogat din punct de vedere estetic și coloristic, optim pentru plimbări, drumeții, picnic, plimbări cu bicicleta, socializare, sport.

Grădina urbană va veni în ajutorul școlilor și ONG-urilor care promovează cunoșterea naturii și a mediului înconjurător, fiind un spațiu de explorare și experimentare.

Acest parc va oferi pe lângă posibilitatea de relaxare și posibilități de agrement, motiv pentru care a fost propusă realizarea unei instalații de tip tiroliană pe un traseu de 250m lungime (diferență de nivel de 19,50 m).

Comenteaza