Parcuri în toate cartierele Clujului / Primăria cumpără terenuri, Bună Ziua prioritar

Parcuri în toate cartierele Clujului / Primăria cumpără terenuri, Bună Ziua prioritar

Parcurile Clujului sunt reamenajate, iar în cartiere ce duc lipsă de spații verzi municipalitatea caută să cumpere teren: "Legea s-a schimbat și ne permite să facem exproprieri". 

Parcuri în cartiere. Primăria cumpără teren

Pe lângă investițiile aflate deja în derulare, municipalitatea clujeană dorește să cumpere terenuri pe care să le transforme în parcuri, în cartierele care duc lipsă de spații verzi, iar Bună Ziua este un astfel de exemplu nefast. 

"Suntem într-o plină procedură de analiză și de pregătire a documentanției de cumpăra terenuri pentru a realiza parcuri în cartiere cu zone deficitare, capul de afiș este Bună Ziua. Vom avea acolo un parc de cel puțin 6-8 hectare de teren. Vom achiziționa terenuri pentru parcuri, pe lângă cele aflate în lucru. Legea ne permite, ăsta e un lucru nou. Până acum nu ne-a permis legea să expropriem pentru parcuri", a declarat edilul Clujului, la ZIUA LIVE. 

Licitație pentru modernizarea unui parc în Grigorescu 

Licitația privind "proiectarea și realizarea documentației tehnico-economice - SF pentru reabilitare și modernizarea Parcului 14 Iulie (Grigorescu) din Municipiul Cluj-Napoca" a fost publicată în SEAP. Termenul limită de depunere a ofertelor este 29 iulie 2019, iar valoarea contractului este estimată la 40.000 lei, fonduri bugetare.  Urmează să fie lansată licitața în vederea atribuirii studiului de fezabilitate pentru Parcul Ion Luca Caragiale, unde se dorește extinderea skate-park-ului.

"Părintele spațiilor verzi" din România, interesat de cel mai mare parc al Clujului

Două oferte au fost depuse pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor, investiție prin care municipalitatea urmărește să ofere clujenilor cea mai mare zonă verde și de agrement din oraș. Una dintre firmele interesate de amenajarea parcului este RO-VERDE LANDSCAPING, din Ilfov. Firma este deținută de Ionel Olteanu, supranumit de presa națională "părintele spaţiilor verzi” întrucât firmele sale, Ro Verde Landscaping, Eco Horticultura şi Garden Center, sunt abonate la contractele cu primăriile şi consiliile judeţene din ţară. Mai multe detalii AICI!

Valoarea totală a proiectului este de 22.861.202,24 lei cu TVA, din care 21.632.046,20 lei reprezintă fonduri nerambursabile accesate prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 4- Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, iar 1.229.156,04 lei reprezintă contribuția proprie a municipiului.

Investiții în parcurile din Cluj-Napoca

- Parcul Feroviarilor (5,4 ha), al doilea mare parc din municipiu, ar urma să fie gata în 2020. Câştigătorii concursului de soluţii pentru reamenajarea parcului au fost desemnaţi în primăvara anului 2018. Locul I a fost câștigat de o echipă condusă de Vlad Sebastian Rusu, cel care a câștigat la începutul anului trecut și concursul de soluții și pentru revitalizarea Turnului Pompierilor. Amintim că Parcul Feroviarilor a intrat în domeniul public al municipiului în 30 iunie 2017, printr-o hotărâre de guvern aşteptată încă din 2015.

- Două parcuri din Cluj-Napoca, unul central şi unul de cartier, urmează să fie reabilitate şi modernizate în 2019, în urma unei investiții de 90.000 de lei. Este vorba despre Parcul Ştefan cel Mare, situat în spatele clădirii Teatrului Naţional, şi de Parcul Farmec, din cartierul Mărăşti. 

- Spaniolii de la casa de arhitectură Practica, cei care realizează masterplanul pentru reamenajarea malurilor Someşului, au prezentat recent modificările gândite pentru Parcurile Rozelor şi Armătura. 

- Va fi amenajat parcul Între Lacuri, în apropiere de strada Aurel Vlaicu și lângă fabrica Fujikura. Investiţia se ridică la 7,8 milioane de lei (fonduri bugetare), iar termenul de realizare este de 12 luni. Lucrările vor fi realizate de Nord Conforest - Eco Garden - Proiect Construct Regiunea Transilvania, asociere care a construit și Baza Sportivă Gheorgheni. Ideea amenajării parcului a apărut în cadrul programului de bugetare participativă.

Comenteaza