"Părintele spațiilor verzi" din România, interesat de cel mai mare parc al Clujului. Are o firmă în vizorul DNA

"Părintele spațiilor verzi" din România, interesat de cel mai mare parc al Clujului. Are o firmă în vizorul DNA

Două oferte au fost depuse pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor, investiție prin care municipalitatea urmărește să ofere clujenilor cea mai mare zonă verde și de agrement din oraș. 

Licitația publică pentru "servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru realizara obiectivului de investiții "înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor", conform cerințelor caietului de sarcini și a documentației aferente, a fost lansată în 7 mai 2019, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost 27 mai 2019. 

Două firme s-au arătat interesate de proiectul Primăriei Cluj-Napoca: RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L. (cu 3 subcontractanți), NORD CONFOREST S.A. (cu SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA ofertant și 5 subcontractanți). Ofertele se află în etape de evaluare/calificare tehnică, câștigătorul urmând să fie desemnat până la finele anului. 

RO-VERDE LANDSCAPING este o firmă din Ilfov, cu o cifră de afaceri de 25.094.255 lei în 2018. În 2017, presa locală scria că firma a primit 1,2 milioane de euro de la Primăria Cluj-Napoca pentru a debarasa resturile vegetale de pe spațiile verzi spațiile verzi aferente cartierelor de blocuri din localitate. Firma este deținută de Ionel Olteanu, supranumit de presa națională "părintele spaţiilor verzi” întrucât firmele sale, Ro Verde Landscaping, Eco Horticultura şi Garden Center, sunt abonate la contractele cu primăriile şi consiliile judeţene din ţară. În 2016, Administraţia Prezidenţială anunţat că firma care a câştigat licitaţia pentru refacerea sistemului de irigaţii din curtea Palatului Cotroceni este Garden Center Grup, firmă caer apare şi într-un referat al DNA din aprilie 2015. Mai multe detalii AICI!

NORD CONFOREST S.A  este o societate pe acțiuni cu capital privat, având sediul în Gilău, județul Cluj. În 2018 a înregistrat o cifră de afaceri de 30.720.296 lei. Firma a câștigat și licitația pentru amenajarea parcului Între Lacuri, împreună cu Eco Garden - Proiect Construct Regiunea Transilvania - asociere care a construit și Baza Sportivă Gheorgheni. I

Valoarea totală este estimată a contractului este de 18,2 milioane de lei (fără taxa pe valoarea adăugată) - (circa 3,8 milioane de euro) din care: servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului - în valoare de 326.200 lei (fără TVA), iar valoarea lucrărilor este de 17,8 milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de 22 luni din care : 3 luni servicii de proiectare tehnică și 19 luni pentru execuția lucrarilor. 

Parc cu bani europeni 

Investiția presupune reutilizarea și modernizarea unui teren degradat de pe Bulevardul Muncii, în suprafață de 213.000 mp, și transformarea lui în zonă de agrement pentru comunitate. Parcul va avea alei pietonale, piste de biciclete, zone pentru sport și locuri de joacă pentru copii, foișoare, grupuri sanitare, mobilier urban, Wi-Fi, sistem de supraveghere video, parcări pentru biciclete și sistem de irigații.

Valoarea totală a proiectului este de 22.861.202,24 lei cu TVA, din care 21.632.046,20 lei reprezintă fonduri nerambursabile accesate prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 4- Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, iar 1.229.156,04 lei reprezintă contribuția proprie a municipiului.

Investiții în parcurile din Cluj-Napoca

- Parcul Feroviarilor (5,4 ha), al doilea mare parc din municipiu, ar urma să fie gata în 2020. Câştigătorii concursului de soluţii pentru reamenajarea parcului au fost desemnaţi în primăvara anului 2018. Locul I a fost câștigat de o echipă condusă de Vlad Sebastian Rusu, cel care a câștigat la începutul anului trecut și concursul de soluții și pentru revitalizarea Turnului Pompierilor. Amintim că Parcul Feroviarilor a intrat în domeniul public al municipiului în 30 iunie 2017, printr-o hotărâre de guvern aşteptată încă din 2015.

- Două parcuri din Cluj-Napoca, unul central şi unul de cartier, urmează să fie reabilitate şi modernizate în 2019, în urma unei investiții de 90.000 de lei. Este vorba despre Parcul Ştefan cel Mare, situat în spatele clădirii Teatrului Naţional, şi de Parcul Farmec, din cartierul Mărăşti. Următoarele două parcuri pentru care se întocmește documentația de licitație în vederea atribuirii studiului de fezabilitate sunt Parcul Ion Luca Caragiale și Parcul 14 Iulie.

- Spaniolii de la casa de arhitectură Practica, cei care realizează masterplanul pentru reamenajarea malurilor Someşului, au prezentat recent modificările gândite pentru Parcurile Rozelor şi Armătura. 

- Va fi amenajat parcul Între Lacuri, în apropiere de strada Aurel Vlaicu și lângă fabrica Fujikura. Investiţia se ridică la 7,8 milioane de lei (fonduri bugetare), iar termenul de realizare este de 12 luni. Lucrările vor fi realizate de Nord Conforest - Eco Garden - Proiect Construct Regiunea Transilvania, asociere care a construit și Baza Sportivă Gheorgheni. Ideea amenajării parcului a apărut în cadrul programului de bugetare participativă.

Comenteaza