Părinţii din Cluj-Napoca vor plăti mai puţin pentru copiii din creşe

Părinţii din Cluj-Napoca vor plăti mai puţin pentru copiii din creşe
O parte din contribuţia pe care o plătesc părinţii pentru copiii pe care îi înscriu la creşă ar putea fi suportată din bani publici, în Cluj-Napoca, dacă mâine Consiliul Local aprobă propunerea. Acum suma fixă e de 7 lei pe zi pentru fiecare copil, sumă care ar urma să fie acoperită parţial din bugetul local, în funcţie de veniturile părinţilor.

Astfel, de acum valoarea contribuţiei zilnice va fi de 5 lei pe zi pentru fiecare copil pentru părinţii cu venituri brute lunare de peste 700 lei, de 2,5 lei pe zi pentru fiecare copil pentru părinţii cu mai mult de doi copii şi cu venituri medii lunare brute de peste 700 lei ori pentru familiile cu un singur copil dar cu venituri lunare brute între 225 şi 699 lei, şi respectiv de 1,25 lei pe zi pentru fiecare copil pentru părinţii cu mai mult de doi copii şi un venit mediu lunar brut cumulat între 225 şi 699 lei.


În creşele din Cluj-Napoca sunt înscrişi acum 10.700 copii iar costul mediu pentru fiecare dintre aceştia e de 26 lei pe zi.


Primarul Boc spune că proiectul de HCL care va fi adoptat mâine vine în urma unei Hotărâri de Guvern, care arată că e obligatoriu, de acum, ca o parte dintre sumele pentru copiii din grădiniţe să fie acoperită din bugetul local al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale. „Există o Hotărâre de Guvern obligatorie, care spune că trebuie ca Primăria să suporte o parte, fără să se indice sursa de finanţare. 140.000 lei nu e o mare problemă pentru municipiu în acest an, vom vedea în viitor", spune Boc cu referire la suma suplimentară care va fi acoperită de Primărie.

Etichete
Comenteaza