Park & Ride în Mănăştur. Ce locaţie a identificat primăria

Park & Ride în Mănăştur. Ce locaţie a identificat primăria

Primul Park & Ride din Cluj-Napoca va fi amenajat în proximitatea Aeroportului Internațional Avram Iancu. Al doilea era gândit pe Calea Florești, unde acum se află parcarea Billa, însă planurile s-au schimbat şi autorităţile au identificat o nouă locaţie. Nici această variantă nu este însă bătută în cuie. 

"Sunt făcute studiile geo, sunt în faza de elaborare a planului urbanistic zonal (PUZ) pentru zona respectivă. PUZ îl face Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, care pune la dispoziţie terenul şi se ocupă de construirea acestui Park & Ride.

Primăria amenajează sensul giratoriu, staţia de autobuz şi spaţiile dedicate pentru biciclete. Suntem într-o fază destul de avansată şi sper să putem veni cu un proiect concret în faţa clujenilor cât mai repede posibil.

În partea dinspre Floreşti, avem un teren de 1 ha la capătul liniei 6, în Bucium, unde ar putea fi propice realizarea unei parcări de acest tip. Trebuie să vedem pe unde trece centura metropolitană, încă nu avem răspunsul final asupra traseului din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastruturii Rutiere.

În una dintre variante, centura trecea peste acest teren şi atunci proiectul nu se pretează. Dacă se alege o altă variantă, acolo este fezabil un Park & Ride. La parter rămâne parcare pentru mijloacele de transport în comun, iar la etaj vor fi parcate maşinile", a declarat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, la ZIUA LIVE. 

Centru expozițional şi Park & Ride pe 42 de hectare lângă Aeroportul Cluj

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a semnat documentația topografică aferentă elaborării studiului de fezabilitate și a planului urbanistic zonal (PUZ) pentru obiectivul de investiții Centru Expozițional și Park & Ride ce urmează să fie ridicat la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, în proximitatea AIAIC, la începutul lunii martie 2019. 

Măsurătorile topocadastrale aferente investiției au fost realizate pe un amplasament în suprafață totală de 42,7 ha, aflată în intravilanul municipiului. Centrul expozițional va fi edificat în formă modulară, finanțarea urmând a fi asigurată prin bugetare multianuală, din fonduri ale CJ. Perimetrul alocat efectiv investiției va avea 12 ha, foarte aproape de aeroport și în vecinătatea viitoarei centuri metropolitane.

Facilitatea Park & Ride va ocupa 30 ha, principalul scop fiind de a decongestiona traficul prin reducerea numărului de autovehicule aflate în circulație în interiorul municipiului. Investiția, care urmează să fie realizată împreună cu Primăria Cluj-Napoca, prevede amenajarea de stații pentru mijlocele de transport în comun și bike sharing, realizarea accesului auto și pietonal cu dotările și infrastructura aferente.

VEZI AICI Cum vor arăta centru expoziţional şi Park & Ride de lângă Aeroportul Cluj 

Comenteaza