Park and ride la Aeroportul Cluj, cu 30 de milioane mai scump. Primăria se pregătește să reia licitația

Park and ride la Aeroportul Cluj, cu 30 de milioane mai scump. Primăria se pregătește să reia licitația

Primăria Cluj-Napoca se pregătește să reia licitația pentru park and ride-ul de la aeroport. 

Consilierii locali vor discuta, în ședința din 18 ianuarie 2023, proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Park&Ride, din municipiul Cluj-Napoca”, aprobați prin Hotărârea nr. 141/2020 a Consiliului Județean Cluj (aprobarea indicatorilor tehnico-economici și finanțării multianuale a obiectivului de investiții Park&Ride, situat în Municipiul Cluj-Napoca, str. Traian Vuia nr. 149-151) și prin Hotărârea nr. 94/2022. Valoarea totală a investiției este de 84,3 milioane de lei (cu TVA), finanțarea fiind suportată din bugetul local și alte surse, conform legii. 

Amintim că, la licitația de anul trecut, în valoare de 52 de milioane de lei, a fost depusă o singură ofertă:  asocierea Deconstruct AG (lider), City Group și  MRC Culici 2016 (ofertanți). „Din nefericire, a trebuit să semnez raportul procedurii de anulare pentru park and ride-ul de la aeroport. După un an de zile de muncă, de scoatere la licitație, de pregătire, după oferte depuse și analizate s-a ajuns la final că nu poți să adjudeci o licitație pentru că acel constructor este extrem de neserios. Ce poți să faci altceva când vezi că unii constructori care participă la licitație pur și simplu nu prezintă acele elemente minimale să poți duce o licitație mai departe”, a spus primarul Emil Boc în ședința de Consiliu Local din decembrie 2022. 

Deconstruct AG, liderul asocierii, este o firmă cu sediul la Cluj-Napoca, care a mai realizat lucrări publice, printre care amenajare străzii Tipografiei, pe tronsonul cuprins între str. David Ferenc și Frederic Joliot Curie, reabilitarea str. Kogălniceanu, Iuliu Maniu și străzi adiacente sau strada Lombului. 

Forul administrativ județean a aprobat, la final de 2021, trecerea terenului situat pe strada Traian Vuia, la nr. 149-151, din domeniul public al județului în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, în vederea realizării obiectivului de investiții „Park & Ride”.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu un total de 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta. De asemenea, este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde Corp C1 – clădire terminal și copertină, Corp C2 – copertină autocare și piațetă publică.

Comenteaza