Parking cu forţa în Piaţa Mihai Viteazul VIDEO

Parking cu forţa în Piaţa Mihai Viteazul VIDEO
Un investitor portughez a câştigat în instanţă dreptul de a construi o parcare subterană în centrul Clujului, la câţiva ani după după ce Primăria condusă pe atunci de Sorin Apostu a anulat contractul de concesiune. Investitorul cere acum şi daune de 5 milioane de euro autorităţilor locale.

Curtea de Apel Cluj a decis anularea hotărârii de consiliu local prin care a fost reziliat contractul de concesiune încheiat în 2009 cu o firmă portugheză. Aceasta trebuia să construiască un parking subteran în Piaţa Mihai Viteazul. După ce a analizat zona, investitorul a anunţat că, din motive obiective, nu poate construi parcarea la capacitatea stabilită iniţial.

Potrivit proiectului din 2009, sub locul in care ne aflam in piata mihai viteazul trebuia sa se construiasca un parking subteran cu 530 de locuri, insa din cauza retelelor de apa si canalizare, numarul locurilor de parcare s-a redus cu 200, ceea ce a dus la neintelegerile dintre constructor si primarie.

După ce investitorul portughez a sesizat primăria cu privire la problemele de execuţie, consiliul local a decis anularea concesiunii. Firma a atacat în instanţă decizia şi, în paralel, a cerut şi despăgubiri, care vor fi stabilite într-un alt proces.

Dupa ce Curtea de Apel a decis irevocabil in favoarea firmei portugheze cu privire la anularea hotararii de consiliu local, tribunalul cluj urmeaza sa repuna pe rol o alta cerere a portughezilor prin care acestia solicita despagubiri de 5 milioane de euro.

Şoferii aşteaptă de mult un parking subteran în zona pieţei mihai viteazul. Primăria susţine în continuare că firma portugheză este cea care nu şi-a îndeplinit obligaţiile.

Serviciul juridic al Primăriei urmează să prezinte Consiliului Local o informare până la şedinţa următoare, care va avea loc la mijlocul lunii decembrie.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza