Foto Parking cu peste 300 de locuri în centrul Clujului. Alte patru se pregătesc de şantier în cartiere

Parking cu peste 300 de locuri în centrul Clujului. Alte patru se pregătesc de şantier în cartiere
| Foto: SC Dico Si Tiganas Birou De Proiectare Srl

Un parking suprateran privat, cu peste 300 de locuri de parcare, va fi construit în centrul Clujului. 

Garajul suprateran, al cărui beneficiar este Casa de Pensii a Bisericii Reformate, va fi situat pe str. Avram Iancu nr. 23-24, în apropierea Cimitirului Central din Cluj-Napoca. Va fi ridicat pe o parcelă în suprafaţă de 2.113 mp şi va fi dispus astfel: două subsoluri, parter, trei etaje şi terasă.

În total va avea o suprafaţă de 9.984 mp, din care 549 reprezintă funcţiuni comerciale/ servicii, alimentație publică, funcțiuni administrative/ birouri. Conform proiectantului - biroul de arhitectură Dico şi Ţigănaş - garajul suprateran ar urma să dispună de 333 de locuri de parcare, între care şi locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi, plus locuri de parcare pentru biciclete. 

PROIECTUL PARKINGULUI POATE FI VIZUALIZAT AICI! 

În vara acestui an, viceprimarului Clujul a vorbit despre această investiţie cu reporterii ZIUA de CLUJ: ”Proiectul a fost dezbătut în ultima ședință a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). A mai rămas doar o nuanță de rezolvat. După ce își vor obține toate avizele, vor veni la vot în Consiliul Local. Noi așteptăm ca acest proiect să treacă efectiv la faza de lucrări. Investitorii se grăbesc, au spus că execuția va merge repede”, a explicat Dan Tarcea, care este și șeful comisiei de urbanism din CL. 

Parkingul etajat va respecta toate condițiile impuse de primărie. Va avea prize pentru încărcarea mașinilor electrice, parcări pentru biciclete și motociclete. ”Va fi ultramodern. Oamenii vor să scoată bani și pentru asta trebuie să corespundă cerințelor șoferilor și acum, dar și peste 10 ani”, a detaliat viceprimarul.

Deşi garajul suprateran este o veste bună pentru şoferii clujeni, dar şi pentru administraţia locală, scoţând din mijlocul orașului sute de mașini care parchează ”la bordură”, vecinii investiţiei nu sunt la fel de încântaţi. Motivele lor AICI! 

Proiectul de hotărâre privind "aprobarea planului urbanistic de detaliu construire de parcaj public, spații servicii și administrative, str. Avram Iancu nr. 22-24; beneficiară: Casa de Pensii a Bisericii Reformate din România" va ajunge pe masa consilierilor locali în cadrul şedinţei de joi, 1 noiembrie. 

Avânt muncitoresc. Lucrările la patru parkinguri din Cluj încep deodată

După mai multe amânări, din cauza unor contestații sau renunțări la contract, patru proiecte de parkinguri intră în linie dreaptă. Este vorba despre amplasamentele din Hasdeu, Primăverii nr. 8, Primăverii nr. 20 și Mogoșoaia nr. 7. Mai multe detalii AICI! 

Comenteaza