Parking de 7 milioane de lei, blocat de birocraţie VIDEO

Parking de 7 milioane de lei, blocat de birocraţie VIDEO
O investiţie de peste 7 milioane de lei este blocată din cauza birocraţiei. Primăria Cluj nu poate da în folosinţă parkingul de pe strada Fabricii pentru că o firmă a contestat... licitaţia pentru achiziţionarea sistemului de bariere. Contestaţia a fost respinsă de Consiliul National de Solutionare a Contestatilor, dar primăria trebuie să aştepte şi expirarea termenului pentru depunerea unei acţiuni în justiţie. Până atunci, investiţia se află în stand-by.

Lucrările la parkingul de pe strada Fabricii au început în vara anului 2010 şi trebuiau finalizate un an mai târziu. Din cauza problemelor financiare ale constructorului, termenul a fost prelungit de mai multe ori. Dar chiar şi acum, la finalizarea construcţiei, imobilul nu poate fi folosit.

Primăria Cluj aşteaptă finalizarea licitaţiei pentru sistemul de bariere de la intrările în parking. Procedura a fost suspendată, după ce una din firmele participante a contestat rezultatul liictaţiei.

La licitaţia organizată de primăria Cluj-Napoca s-au prezentat cinci firme. Comisia de licitaţie a respins patru dintre oferte şi a declarat câştigătoare societatea Histria International SRL. Decizia comisiei a fost însă contestată de unul dintre participanţi. A fost nevoie de o decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a respins contestaţia în urmă cu două zile. Primăria aşteaptă acum expirarea termenului în care firma poate contesta licitaţia în justiţie pentru a putea semna contractul. Autorităţile speră ca situaţia să se deblocheze în câteva săptămâni, iar parkingul de pe strada Fabricii să poată fi dat în folosinţă luna viitoare. Acesta va avea peste 300 de locuri de parcare şi a costat 7,2 milioane de lei.

Reporter: Cosmin OANŢĂ

Imagine: Florin DAN

Comenteaza