Parking nou, cu 400 de locuri, pe Primăverii

Parking nou, cu 400 de locuri, pe Primăverii
Administraţia locală va pune la dispoziţie un teren de 2.000 mp pentru amenajarea unui parking suprateran în cartierul Mănăştur, care va avea cel puţin 400 de locuri de parcare.

Potrivit primarului Emil Boc, administraţia locală a început deja procedurile de licitaţie în vederea proiectării noului parking. Acesta ar putea fi amenajat în zona Primăverii nr. 20 - Aleea Gârbău, unde există teren de 2.000 mp, liber de sarcini. "Cererea pentru achiziţia serviciilor de proiectare a viitorului parking a fost trimisă în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Vrem ca viitorul parking să aibă minim 400 de locuri. În zonă mai există alţi 2.000 mp, însă o bucată din acest teren este revendicată. Dacă se va soluţiona situaţia, atunci vom putea existinde proiectul parkingului. Deocamdată vrem să câştigăm timp şi să realizăm un nou parking suprateran în Mănăştur", a explicat Boc.

Amplasamentul din zona străzii Primăverii este situat între blocuri şi este ocupat de 10-15 garaje. Practica administraţiei locale este ca toţi cei care deţin garaje să primească abonamente cu prioritate în noul parking de cartier. „E un teren în pantă, un fel de râpă", a mai spus primarul. Edilul a mai declarat că după etapa de proiectare va urma licitaţia de execuţie pe care primăria speră să o lanseze tot în acest an. „Mai avem în studiu şi alte amplasamente în cartiere pentru realizarea de parkinguri supraterane, însă deocamdată mai sunt probleme de rezolvat în ceea ce priveşte situaţia juridică", a mai spus primarul.

Pe strada Primăverii, administraţia locală a dat în funcţiune un parking de cartier suprateran cu peste 460 de locuri de parcare. Tot în Mănăştur a fost realizat un parking de peste 120 de locuri de parcare în zona Mehedinţi şi se află în lucru un nou obiectiv în zona Negoiu.

Comenteaza