Parking-ul de cartier care ajunge doar pe o măsea: pe cea mai aglomerată stradă a Clujului, are locuri pentru doar 5 blocuri FOTO / VIDEO

Parking-ul de cartier care ajunge doar pe o măsea: pe cea mai aglomerată stradă a Clujului, are locuri pentru doar 5 blocuri FOTO / VIDEO
"Parking-ul de cartier" deschis în această dimineaţă în cel mai mare cartier al Clujului, Mănăştur, este de fapt un parking de bloc: locurile de parcare au ajuns pentru doar cinci blocuri, din imediata vecinătate a clădirii.

Parking-ul de pe strada Mehedinţi, care este la rândul său cea mai aglomerată stradă a Clujului, are 126 de locuri de parcare. 26 dintre acestea sunt alocate celor care au avut parcări legale pe amplasamentul clădirii, iar restul au fost distribuite celor care locuiesc în cele cinci blocuri din imediata vecinătate - D3, D4 şi D5 de pe strada Mehedinţi, respectiv blocurile de pe strada Tazlău 7 şi 9. Un clujean care locuieşte în blocul D6 a depus şi el cerere pentru loc de parcare, încă de anul trecut, fără să-l primească însă. "N-am fost în aria de acoperire", a explicat el.

Menţionăm, primarul Emil Boc este mulţumit că lucrările au fost întârziate cu doar patru săptămâni faţă de data prevăzută în contract - 1 iunie - dar iniţial lucrările, care au început în iulie anul trecut, ar fi trebuit să dureze doar trei luni. Este vorba de un proiect mutat de pe strada Aurel Vlaicu din cartierul Mărăşti, pentru care termenul de execuţie a fost esenţial pentru stabilirea câştigătorului licitaţiei. Constructorul Napoca Construcţii a fost de acord să păstreze preţul licitat pentru construcţia de pe Aurel Vlaicu, 2,46 milioane de lei, cu condiţia ca termenul de execuţie să fie prelungit, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu.Costurile suplimentare nu sunt mici: de altfel, unul dintre motivele cu care anul trecut construcţia a început cu două luni de întârziere au fost o serie de lucrări neprevăzute de deviere a reţelelor de utilităţi şi, în plus, parking-ul este construit pe un teren în pantă, care a avut nevoie de consolidări suplimentare.

Pentru fiecare dintre cele patru săptămâni despre care Boc spune că reprezintă întârzierea constructorului, Napoca Construcţii va fi penalizată cu câte 3.000 de lei. "Aşa este serios şi cinstit", spune primarul.

Mai precizăm că recepţia lucrărilor a fost inaugurată azi cu fast: primarul a tăiat o panglică roşie în faţa clădirii, dar nu singur ci alături de alte patru persoane, dintre care trei sunt angajate la Primărie - Florin Bugnar, Virgil Poruţiu şi viceprimarul Gheorghe Şurubaru - şi un reprezentant al Napoca Construcţii (vezi video):

Parking-ul de pe Mehedinţi este al treilea parking de cartier din oraş, după cele din zona Minerva în Mănăştur şi de pe strada Băişoara în Gheorgheni, dar este cel mai mic în ce priveşte capacitatea. Vezi declaraţiile lui Boc:

Comenteaza