Parking-urile publice din Cluj, interzise motocicliştilor

Parking-urile publice din Cluj, interzise motocicliştilor
Un consilier local din Opoziţie acuză: doar pentru că într-un regulament al Primăriei e specificat termenul "autoturism", posesorii de motociclete nu pot obţine locuri în parcările municipalităţii, chiar dacă îndeplinesc restul condiţiilor. "E anormal", spune el.

"În parkingurile primăriei, motocicletele sunt interzise", spune consilierul local Ioan Bîldea (PNL). "Asta pentru că în Regulamentul de închiriere a terenului pentru parcările, garajele sau copertinele aflate pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca, este specificat clar: „locurile de parcare din parcările publice [...] vor fi atribuite pe bază de abonament [...] persoanelor fizice [...] [sau juridice] care au un proprietate un autoturism" (s.n.), nimic altceva". "Așadar", mai spune Bîldea, "chiar dacă un posesor de autovehicul categoria A, A1 sau B1 îndeplinește cerințele tehnice specificate la articolul 1 din Regulament, pentru simplu fapt că în același articol este specificat textual doar termenul de „autoturism", acesta nu are șansa de a primi un loc de parcare. Trebuie să parcheze pe unde apucă".

Bîldea exemplifică şi dă cazul unui clujean posesor al unui autovehicul categoria A, care a formulat o cerere pentru un loc de parcare în parkingul din Mărăști și a fost refuzat de primărie pentru că autovehiculul său nu este autoturism. "Consider că este anormal să le fie interzis motocicliștilor dreptul de a închiria un loc de parcare într-un parking construit din bani publici", spune el, adăugând că va supune atenției Consiliului Local Cluj-Napoca un proiect de modificare a regulamentului de închiriere a parcărilor.

Comenteaza