Parkingul din Hasdeu pune municipalitatea în încurcătură: "proiectul este unul dificil"

Parkingul din Hasdeu pune municipalitatea în încurcătură:
Studenţii din Hasdeu mai au de aşteptat mult şi bine până la construirea parkingului din zonă, promis de municipalitate încă din 2012. La solicitarea consilierului local Ioan Bîldea, Primăria Cluj-Napoca a recunoscut că proiectul "este unul dificil", greu de realizat.

În urmă cu o săptămână jumătate, consilierul local PNL Ioan Bîldea a somat municipalitatea clujeană să avanseze un termen de execuţie a lucrărilor la parkingul de 300 de locuri care ar trebui să rezolve problema parcărilor din Haşdeu.

Într-un răspuns trimis la solicitarea acestuia, Primăria susţine că studiul de fezabilitate al parkingului a fost finalizat, însă în prezent acesta este analizat de reprezentanţii Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), proprietarul terenului de pe strada Păstorului nr. 67-69, locul în care ar urma să fie amplasat acesta.

După ce studiul va fi însuşit de UBB, următorul pas este cel de aprobare al idicatorilor tehnico-economici de către Consiliul Local, iar abia apoi va urma întocmirea proiectului tehnic, al detaliilor de execuţie şi al caietului de sarcini. De altfel, minicipalitatea recunoaşte că "proiectul parking-ului este unul dificil, având în vedere condiţiile din sit".

"Studiul de fezabilitate este finalizat, iar la data redactării prezentei acesta se află în studiu şi analiză la partenerul nostru/ proprietarul tabular al terenului - Universitatea Babeş Bolyai. După ce SF [studiul de fezabilitate, n. red.] se va însuşi de către universitate, acesta va parcurge şi etapa de aprobare în Consiliul Local a indicatorilor tehnico-economici. De la aprobarea indicatorilor, proiectantul mai are la dispoziţie strict 60 de zile pentru întocmirea proiectului tehnic, detaliilor de execuţie, DTAC şi caietele de sarcini. NOTĂ: Proiectul parking-ului este unul dificil, având în vedere condiţiile din sit", se arată în răspunsul dat de reprezentanţii primăriei.

Până atunci, străzile din jurul complexului Hasdeu vor rămâne blocate de maşini, iar circulaţia va fi în continuare îngreunată în zonă, pentru cele 5.000 de spaţii de cazare existente în acest complex studenţesc fiind disponibile mai puţin de 80 de locuri de parcare.

Administraţia locală clujeană şi UBB au intrat în parteneriat pentru a amenaja un parking suprateran în complexul Hasdeu încă din 2012, însă, din cauza unor neînţelegeri cu Avensa Consulting, firma care a câştigat licitaţia iniţială organizată în acest sens, investiţia a fost amânată. În vară, contractul a fost relicitat și acordat firmei Plot Plan, dar nu se ştie când vor fi demarate efectiv lucrările.

Comenteaza