Parlamentul vrea să plafoneze temporar preţul la carburanţi. Ţi se pare o idee bună?

Parlamentul vrea să plafoneze temporar preţul la carburanţi. Ţi se pare o idee bună?
În Parlament se dezbate oportunitatea îngheţării preţurilor la carburanţi pe o perioadă limitată. Decizia ar urma să fie avizată de Consiliul Concurenţei.

În Parlament se dezbate oportunitatea îngheţării preţurilor la carburanţi pe o perioadă limitată, conform declaraţiei lui Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, potrivit money.ro.

Un act normativ privind îngheţarea temporară a preţurilor la carburanţi poate fi emis în virtutea unei legi mai vechi, care se referă la situaţiile excepţionale. Consiliul Concurenţei ar putea aviza decizia dacă vor fi depăşite două obstacole juridice, potrivit lui Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei.

"Mai întâi, legea în baza căreia ar putea fi luată o astfel de decizie datează dinaintea aderării la Uniunea Europeană şi trebuie să vedem care mai este aplicabilitatea prevederii respective. Apoi, conform acestei legi îngheţarea preţurilor pe o anumită piaţă poate avea loc doar într-o situaţie excepţională şi trebuie văzut dacă piaţa carburanţilor se află într-o situaţie excepţională", a declarat Bogdan Chiriţoiu.

Crezi că ar trebui plafonat preţul carburanţilor?

Comenteaza